ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Google Earth έκρινε ακατάλληλο γήπεδο στην Αργεντινή

Η Google Earth έκρινε ακατάλληλο γήπεδο στην Αργεντινή

Το γήπεδο της Λίνιερς ήταν στραβό, η γεωμετρία του ανύπαρκτη, αλλά έπρεπε να βρεθεί η Google Earth μετά από 29 χρόνια χρήσης για να το κρίνει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ακατάλληλο.

Η Κλουμπ Σοσιάλ ι Δεπορτίβο Λίνιερς είναι μια μικρή ομάδα της επαρχίας του Μπουένος Άιρες και αγωνίζεται στην πέμπτη τη τάξει εθνική κατηγορία της Αργεντινής. Εδώ και 29 χρόνια, χρησιμοποιεί το "Εστάδιο Χουάν Αντόνιο Άριας".

Οι διαστάσεις του δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, οι γραμμές κακοχαραγμένες δεν υπακούν στις επιταγές της γεωμετρίας. Για την ακρίβεια το σχήμα του γηπέδου φέρνει περισσότερο σε τραπέζιο παρά σε... ορθογώνιο.

Κι όμως έπρεπε να έρθει η Google Earth και μια από αέρος φωτογραφία που έφθασε στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, για να αποφασίσει αυτή ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο μετά από 29 χρόνια χρήσης.

Η Google Earth έκρινε ακατάλληλο γήπεδο στην Αργεντινή

Η πρώτη ερμηνεία από τη Λίνιερς ήταν ότι το γήπεδο ήταν έτσι σχεδιασμένο για να προστατεύεται ο γκολκίπερ από τον ήλιο. "Πριν από 30 χρόνια, σχεδιάσαμε το γήπεδο με εθελοντές, χωρίς μηχανικούς, χωρίς τίποτα", συμπλήρωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Ναρβάες, αντιπρόεδρος της ομάδας.

Τελικά, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής υποχρέωσε τη Λίνιερς να επαναχαράξει τις γραμμές και να εναρμονιστεί με τους γεωμετρικούς και ποδοσφαιρικούς κανονισμούς.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ