ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Αργεντινή χάνει εκατομμύρια από την ακύρωση του φιλικού με Ισραήλ

Η Αργεντινή χάνει εκατομμύρια από την ακύρωση του φιλικού με Ισραήλ
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η ομοσπονδία της Αργεντινής είχε κάνει μία άκρως συμφέρουσα οικονομική συμφωνία για το φιλικό με το Ισραήλ, η ακύρωση του οποίου της κοστίζει εκατομμύρια!

Την ώρα που η ακύρωση του φιλικού μεταξύ Αργεντινής και Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας της χώρας στη Νότια Αμερική προσπαθούν να καλύψουν την "τρύπα" που δημιουργεί στο ταμείο αυτή η εξέλιξη.

Η ομοσπονδία είχε φτάσει προ της χρεοκοπίας πριν από ένα έτος και η διοργάνωση τέτοιου είδους φιλικών παρείχε σημαντική οικονομική ανάσα.

Στην προκειμένη περίπτωση, η φιλική αναμέτρηση του Σαββάτου θα απέφερε στην ομοσπονδία ένα σταθερό ποσό ύψους 2.500.000 ευρώ και από εκεί και πέρα στη συμφωνία υπήρχε ειδική πρόβλεψη και για τον Λιονέλ Μέσι.

Βάσει όρου στο συμβόλαιο του φιλικού, η ομοσπονδία θα εισέπραττε 42.500 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής του αστέρα της στο φιλικό. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο Μέσι αγωνιζόταν σε όλο το φιλικό παιχνίδι, που συνάμα αποτελούσε και τελικό τεστ της Αργεντινής ενόψει Παγκόσμιου Κυπέλλου, η AFA θα εισέπραττε 6.345.000 ευρώ.

Μάλιστα, στα ταμεία της έχει μπει ήδη ένα ποσό της τάξης των 850.000 ευρώ με τη μορφή προκαταβολής, το οποίο, εφόσον δεν επαναπρογραμματιστεί το φιλικό, θα πρέπει να το επιστρέψει στους διοργανωτές.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ