ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Επίθεση προπονητών σε παίκτες, απάντησε ο Μαστσεράνο

Argentina's coach Edgardo Bauza, left, forward Lionel Messi, center and Javier Mascherano stand on the field at the end of a training session in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Nov. 13, 2016. Argentina will face Colombia for 2018 Russia World Cup qualifying soccer match Tuesday. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's coach Edgardo Bauza, left, forward Lionel Messi, center and Javier Mascherano stand on the field at the end of a training session in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Nov. 13, 2016. Argentina will face Colombia for 2018 Russia World Cup qualifying soccer match Tuesday. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Την ώρα που ο Εντγκάρντο Μπάουσα θεωρείται υπ' ατμόν από την εθνική Αργεντινής παρά την εκπεφρασμένη στήριξη της ομοσπονδίας, προπονητές της χώρας κατηγορούν ευθέως παίκτες όπως ο Χαβιέρ Μαστσεράνο και ο Εσεκιέλ Λαβέτσι.

Η Αργεντινή απέκτησε νέο, εκλεγμένο πρόεδρο στην ομοσπονδία της μετά από τρία χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως επέστρεψε σε κρίση και μάλιστα πολύ πιο βαθιά από την προηγούμενη στην οποία είχε περιέλθει.

Οι εξελίξεις τις τελευταίες δύο ημέρες είναι καταιγιστικές, όσον αφορά στην εθνική ομάδα, τη φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου και των δύο τελευταίων Copa America, και τίποτα δεν είναι βέβαιο για την επόμενη μέρα, μετά από την ήττα στη Βολιβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Η εκλογή στον προεδρικό θώκο του Κλάουντιο Τάπια συνοδευόταν από προσπάθεια μείωσης της ποινής τεσσάρων αγωνιστικών που επέβαλε η FIFA στον Λιονέλ Μέσι και από στήριξη στον προπονητή Εντγκάρδο Μπάουσα, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου επικεφαλής της AFA.

Η ήττα από τη Βολιβία, όμως, φέρνει την "αλμπισελέστε" σε κατάσταση κινδύνου, αφού τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των αγώνων στον προκριματικό όμιλο της ζώνης στη Νότια Αμερική.

Επιπλέον, ο Μπάουσα φέρεται να αποτελεί παρελθόν, αφού εδώ και δύο ημέρες διάφορα δημοσιεύματα της χώρας κάνουν λόγο για απόλυση, ενώ τις επόμενες ώρες, μετά από την πρώτη συνεδρίαση της AFA, θα επισημοποιηθεί το μέλλον του. Αρκετοί συνεργάτες του Τάπια μοιάζουν να επιθυμούν την απομάκρυνσή του και ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν τον στήριξε την Παρασκευή, λέγοντας ότι "όλα τα συμβόλαια θα εξεταστούν".

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια που τον θέλουν να αποτελεί παρελθόν μετά από την πρόσληψή του από τη διοικούσα επιτροπή της FIFA την 1η Αυγούστου, ο τεχνικός της Σεβίλλης, Χόρχε Σαμπαόλι, και ο τεχνικός της Λανούς, Χόρχε Αλμιρόν, αποτελούν τα φαβορί για τη διαδοχή.

Argentina's team members Carlos Dibos, left, and Luis Garcia, look on as Lionel Messi practices during a training session of their national soccer team in Lima, Tuesday, Sept. 9, 2008. Argentina will face Peru in a World Cup 2010 qualifying soccer match on Wednesday in Lima.(AP Photo/Martin Mejia)
Argentina's team members Carlos Dibos, left, and Luis Garcia, look on as Lionel Messi practices during a training session of their national soccer team in Lima, Tuesday, Sept. 9, 2008. Argentina will face Peru in a World Cup 2010 qualifying soccer match on Wednesday in Lima.(AP Photo/Martin Mejia) AP

(AP Photo/Martin Mejia)

ΔΡΙΜΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΑΠΟ ΝΤΙΜΠΟΣ

Ο Κάρλος Ντίμπος ήταν ο γυμναστής της εθνικής Αργεντινής στην τελευταία θητεία του Άλφιο Μπασίλε στο "τιμόνι" της, μεταξύ 2006-2008. Ο Αργεντινός γυμναστής επιτέθηκε σε μέλη της εθνικής, λέγοντας ότι "υπάρχουν 7-8 παίκτες που έχουν κάνει τον κύκλο τους και δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος που έρχεται", τοποθετώντας σε αυτό το γκρουπ και τον Χαβιέρ Μαστσεράνο που "είναι αυτός που δίνει τις ενδεκάδες με τους φίλους του".

"Δεν πιστεύω ότι είναι λάθος ένας παίκτης να κάνει διάλογο με τον προπονητή για το ποιους προτιμάει να έχει δίπλα του, αλλά ο παίκτης πρέπει να έχει προσωπικότητα, κουράγιο, θάρρος, να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτός ήταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", προσέθεσε ο Ντίμπος στο "TyC Sports", ο οποίος έκανε τη διάκριση με τον Μέσι.

"Αυτός ο παίκτης πρέπει να νιώθει ότι η φανέλα εκπροσωπεί πολλούς Αργεντινούς και θέλουμε το καλύτερο. Ο Ντιέγκο την εκπροσώπησε και για μένα ο Λέο όχι. Δεν σημαίνει ότι κάνει κάτι λάθος. Για μένα, είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων παικτών, αλλά όχι ο καλύτερος. Σήμερα, ο καλύτερος είναι ο Νεϊμάρ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣΤΣΕΡΑΝΟ

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα και υπαρχηγός στην εθνική απάντησε στον Ντίμπος μέσω του twitter του. "Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής που επαγγελματίες όπως ο κ. Ντίμπος, ο οποίος εργάστηκε μαζί μας στην εθνική Αργεντινής, με καθιστά υπεύθυνο για πράγματα τόσο σοβάρα όσο αυτά που ανέφερε".

"Μπορώ να δεχθώ κάθε είδους κριτική για το επίπεδο απόδοσής μου, αλλά όχι τέτοιες κατηγορίες. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου επειδή δεν έχω επέμβει ποτέ σε απόφαση του προπονητή. Τα πράγματα που έχω μοιραστεί μαζί του και η γνώμη μου για τον επαγγελματισμό του τα κρατάω για μένα".

"Λυπάμαι πολύ που το ποδόσφαιρο της Αργεντινής έχει κόσμο τέτοιου επιπέδου".

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΡΙΚΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΕΒΕΣ

Ο Ντίμπος ανταπάντησε στον Μαστσεράνο μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού "La Red", σχετικά με το θέμα των "φίλων" στην εθνική Αργεντινής.

"Σε ένα φιλικό παιχνίδι μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. του 2006) , ποιο ήταν το τραγούδι που ακουγόταν από τη γαλαρία στο μικρόφωνο; Ξεκάθαρο ε;", δήλωσε μεταξύ άλλων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το τραγούδι έλεγε να μην κληθούν οι Χουάν Ρομάν Ρικέλμε και Κάρλος Τέβες, που τα τελευταία χρόνια είχαν τεθεί εκτός εθνικής.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΜΠΑΡΝΤΙ

Ο Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι, ένας έμπειρος προπονητής της Αργεντινής που συνήθως αναλαμβάνει "ειδικές αποστολές" για να κρατήσει ομάδες στην πρώτη κατηγορία, επιτέθηκε με τη σειρά του εναντίον συγκεκριμένων παικτών.

"Ο Χόρχε Σαμπαόλι μιλάει με έναν παίκτη από την εθνική πριν αναλάβει ο Μπάουσα", δήλωσε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero". "Είναι όλοι από την Κασίλντα (σ.σ. την πρωτεύουσα του Σάντα Φε) και τώρα μπορεί να κοιμούνται μαζί", πρόσθεσε όλο νόημα.

"Ο Φακούντο Ρονκάγλια δεν παίζει καλά εδώ και καιρό, ο Έβερ Μπανέγα δεν παίζει καλά, ο Εσεκιέλ Λαβέτσι δεν παίζει καλά, ο Σέρχιο Αγκουέρο δεν παίζει καλά. Ο Μάρκο Ρουμπέν, ο Γκουστάβο Μπόου, ακόμα και ο σκύλος ο Πλούτο (σ.σ. από το "Μίκι Μάους") παίζουν καλύτερα τώρα".

Μάλιστα, εξακόντισε κι άλλα βέλη εναντίον του Λαβέτσι για την κίνησή του να πετάξει νερό στον πρώην προπονητή της εθνικής, Αλεχάντρο Σαμπέλα, κατά τη διάρκεια αγώνα. "Θυμηθείτε την πλάκα που έκανε στον Σαμπέλα. Ο Σαμπέλα είναι καλός και το άφησε να περάσει έτσι, επειδή βρισκόταν σε τροχιά τελικού Μουντιάλ. Εάν ήμουν εγώ, θα του έλεγα 'βγες έξω. Πώς τολμάς να πετάς νερό στο πρόσωπό μου; Είναι έλλειψη σεβασμού'".

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ