ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Δωροδοκία Ιρλανδών για να μην τραυματιστεί ο Μέσι!

Δωροδοκία Ιρλανδών για να μην τραυματιστεί ο Μέσι!

Ιρλανδοί ποδοσφαιριστές δωροδοκήθηκαν με 10.000 δολάρια έκαστος από την ομοσπονδία της Αργεντινής, προκειμένου να μην τραυματιστεί ο Λιονέλ Μέσι, σε φιλικό ματς του 2010.

Αλλεπάλληλα είναι τα σκάνδαλα που πλήττουν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής με επίκεντρο τον πρώην πρόεδρό της, Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Μετά την αποκάλυψη τηλεφωνικών συνομιλιών στις οποίες ο Χούλιο Γκροντόνα φερόταν να "έστηνε" ματς και διαιτητές, ήρθε μία νέα που αφορά στον Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα "La Nacion", λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Ιρλανδίας από τα τελικά του Μουντιάλ του 2010 στο ματς με τη Γαλλία, με το σκανδαλώδες γκολ του Τιερί Ανρί - για το οποίο η FIFA φέρεται να εξαγόρασε τη σιωπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιρλανδίας - διεξήχθη το φιλικό με την Αργεντινή.

Ντεμπούτο για τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Αργεντινής, Σέρχιο Μπατίστα, εγκαίνια του "Αviva", το ημερολόγιο έδειχνε 11 Αυγούστου του 2010.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σε προετοιμασία στην Κίνα, ένας πιθανός τραυματισμός του "Pulga" έλουζε με κρύο ιδρώτα τους "μπλαουγκράνα".

Όλα, όμως, ήταν υπό έλεγχο. Ακολουθεί, ο διάλογος:

Μέλος της AFA: "Και πως θα λύσετε το θέμα της ασφάλειας του Μέσι;"

Χούλιο Γκροντόνα: "10.000 δολάρια σε κάθε Ιρλανδό ποδοσφαιριστή, για να μην τον χτυπήσουν"

Το ματς, στο οποίο ο Ρόμπι Κιν πραγματοποίησε την 100ή διεθνή συμμετοχή του, έληξε με νικήτρια την Αργεντινή (1-0) χάρη στο γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Λιονέλ Μέσι δεν τραυματίστηκε και εάν ισχύουν οι καταγγελίες κάθε Ιρλανδός, έβαλε στην τσέπη του 10.000 έκαστος.

Ο Χούλιο Γκροντόνα ήταν πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιουλίου του 2014, σε ηλικία 82 ετών.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ