ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

"Αβάσταχτος ο πόνος να χάνεις τα παιδιά σου"

In this Saturday, April 15, 2017 photo, Emanuel Balbo is thrown from the stands by other fans during a match between Belgrano and Talleres, in Cordoba, Argentina. Balbo has been declared brain dead after he was chased down the terraces of a stadium and thrown from the bleachers. Balbo's father says his son was attacked by a mob after he faced off with a man that Balbo blamed for killing his brother. (AP Photo/Alvaro Martin Corral)
Μπελγράνο AP

Ο Ραούλ Μπάλμπο, πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού της Μπελγράνο, μίλησε στο Sport24.gr για τον θάνατο του γιου του και ξέσπασε. Ζήτησε δικαιοσύνη, υποστήριξε ότι στη χώρα του χάθηκε η αξία για τη ζωή και ανέφερε ότι πρέπει να σταθεί δυνατός για να στηρίξει τη γυναίκα του που "έσπασε". (VIDEO).

Ο Εμανουέλ Μπάλμπο "έφυγε" από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα (17/4). Στο ημίχρονο του αγώνα της Μπελγράνο με την Ταγιέρες, συνεπλάκη με οπαδούς της ομάδας του, με αποτέλεσμα να πέσει από την εξέδρα του "Mario Kempes.

Λίγες ώρες μετά υπέκυψε στα τραύματά του. Ένα ακόμα θύμα της βίας στα γήπεδα ο 22χρονος, η οικογένειά του οποίου κατονόμασε ως ένοχο τον Όσκαρ Γκόμες, ο οποίος ήταν αυτός που είχε σκοτώσει παλαιότερα και τον αδερφό του Εμανουέλ. Η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μόνικα Πίκο, είχε δηλώσει ότι ο οπαδός της Μπελγράνο αυτοκτόνησε, αλλά η οικογένειά του εξακολουθεί και επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον Γκόμες.

Τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία, ο πατέρας του αδικοχαμένου, Ραούλ Μπάλμπο, μίλησε στο Sport24.gr για τον χαμό του γιο του. Συντετριμμένος δήλωσε: " Είναι τραγικό να χάνεις τα παιδιά σου. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόνος. Αβάσταχτος. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που μας έχει βρει. Είναι φρικτός ο πόνος. Είναι τραγικό να χάνεις τα παιδιά σου. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόνος. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που μας έχει βρει. Είναι φρικτός ο πόνος. Οι ένοχοι να πληρώσουν, να πάνε στη φυλακή".

"Αβάσταχτος ο πόνος να χάνεις τα παιδιά σου"

Ο Εμανουέλ Μπάλμπο (αριστερά) με τον αδερφό του Φράνκο (δεξιά) και τον πατέρα τους

Ο δυστυχής πατέρας μας είπε ότι έχει άλλα τρία παιδιά, τον 20χρονο Φράνκο, τον 9χρονο Λαουτάρο και την 4χρονη Μαρτίνα. "Θα κάνω τα πάντα για να προστατέψω την οικογένειά μου. Ζητώ δικαιοσύνη. Η γυναίκα μου έχει... σπάσει. Πρέπει να φανώ δυνατός και να τη στηρίξω". Ο Ραούλ Μπάλμπο μας μίλησε για τον γιο του που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. "Δύο λεπτό μόνο να σου μιλούσε και θα ήθελες να τον έχει για πάντα φίλο. Απολάμβανε τη ζωή του κάθε λεπτό".

Ερωτώμενος για τα πολλά κρούσματα βίας στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής, σχολίασε : "Δεν υπάρχει μόρφωση και η αξία για την ανθρώπινη ζωή έχει εξαφανιστεί. Με την προηγούμενη κυβέρνηση στη χώρα μου, για 12 χρόνια υπήρχε αμάθεια, έλλειψη παιδείας". Η τελευταία ερώτηση στον Ραούλ Μπάλμπο ήταν αν θα επιτρέψει στα υπόλοιπα παιδιά του να μπουν ξανά στο γήπεδο της Μπελγράνο: "Μόνο ο Εμανουέλ ήταν οπαδός της Μπελγράνο. Όμως δεν θέλω καμία επαφή με την ομάδα και καμία υποστήριξη από αυτή...".

"ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ"

Στο Sport24.gr μίλησε και η θεία του Εμανουέλ Μπάλμπο, Έρικα. Αρχικά είπε: "Η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Συνελήφθη ο Γκόμες ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος. Οι αρχές προχώρησαν σε άλλες πέντε συλλήψεις, ενώ προσήγαγαν έναν ακόμα. Αυτός, ο τελευταίος, είχε το θράσος να κλέψει τα παπούτσια του Εμανουέλ. Έτσι, τον έπιασαν. Να παραπεμφθούν σε δίκη".

"Αβάσταχτος ο πόνος να χάνεις τα παιδιά σου"

Ο Εμανουέλ Μπάλμπο λίγο πριν μπει στο γήπεδο, όπου έχασε τη ζωή του

Ερωτώμενη αν η οικογένεια Μπάλμπο έτυχε να μιλήσει με αυτή του κατηγορούμενου, η Έρικα Μπάλμπο υποστήριξε: " Δεν έχουμε τίποτα να πούμε μαζί τους. Είναι ένοχοι και πρέπει να πληρώσουν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απαιτούμε δικαιοσύνη. Στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά έμεναν ατιμώρητα. Η ιστορία του Εμανουέλ έχει πάρει έκταση παγκοσμίως και ελπίζουμε αυτή τη φορά να ενεργήσουν όπως απαιτείται. Η ομάδα θα λάβει μέτρα ύστερα από ό,τι συνέβη; Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα".

Τι άνθρωπος όμως ήταν ο Εμανουέλ; Η Έρικα Μπάλμπο μας είπε: "Του άρεσε να βγαίνει έξω με τους φίλους του και να διασκεδάζει, ζούσε τη ζωή του. Ήταν τρελός με την καλή έννοια και αγαπούσε πολύ την ομάδα του, τη Μπελγράνο". Ζητήσαμε από την Έρικα να μας στείλει φωτογραφία της με τον ανηψιό του και η απάντησή της ήταν η εξής: "Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία διάθεση να δω φωτογραφίες μου μαζί του. Ο πόνος είναι αβάσταχτος".

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ