ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αθωώθηκε ο Μέσι από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA

In this photo taken Thursday March 23, 2017 Argentina's Lionel Messi argues assistant referee Emerson Augusto de Carvalho during a World Cup qualifying match against Chile in Buenos Aires, Argentina. Messi has been banned from Argentina's next four World Cup qualifiers, starting with Tuesday's game in Bolivia, for "having directed insulting words at an assistant referee" during a home qualifier against Chile on Thursday, FIFA said hours before kickoff in La Paz.(AP Photo/Victor R. Caivano)
In this photo taken Thursday March 23, 2017 Argentina's Lionel Messi argues assistant referee Emerson Augusto de Carvalho during a World Cup qualifying match against Chile in Buenos Aires, Argentina. Messi has been banned from Argentina's next four World Cup qualifiers, starting with Tuesday's game in Bolivia, for "having directed insulting words at an assistant referee" during a home qualifier against Chile on Thursday, FIFA said hours before kickoff in La Paz.(AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA αθώωσε τον Λιονέλ Μέσι από την τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για εξύβριση διαιτητή σε αγώνα της Αργεντινής με τη Χιλή.

Ανεπαρκή έκρινε η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν όσον αφορά στην υπόθεση του Λιονέλ Μέσι για την εξύβριση διαιτητή σε αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με συνέπεια να αρθεί η τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών και το πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων στον Αργεντινό.

Ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει εκτίσει ήδη μία αγωνιστική της ποινής, άσκησε έφεση μετά από την αυστηρή πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία εξύβρισε τον βοηθό διαιτητή στο ματς της εθνικής του με την Χιλή στις 23 Μαρτίου.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε κάτι τέτοιο και με επιστολή του στη FIFA υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι προσβολές δεν απευθύνονταν στον βοηθό, αλλά "στον αέρα". "Ο βοηθός διαιτητή, που είναι Βραζιλιάνος, κατάλαβε πλήρως τι του έλεγα. Νωρίτερα, είχαμε μία πολύ φιλική κουβέντα και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα να προσβάλλω ή να τον βρίσω. Όπως και 'χει, αν κάτι από τα λεγόμενά μου πείραξαν τον βοηθό, δεν απευθύνονταν σε αυτόν. Ειπώθηκαν στον 'αέρα' και ζητώ συγγνώμη για αυτό", αναφέρει σε κάποιο σημείο στην επιστολή του ο Αργεντινός σταρ.

Στην απόφασή της, η Επιτροπή Εφέσεων υποστηρίζει ότι παρότι θεωρεί τη συμπεριφορά του Μέσι "αξιόμεμπτη", δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 57 περί προσβολής διαιτητή ή άλλων άρθρων του πειθαρχικού κώδικα "που διέλαθαν της προσοχής του διαιτητή" κι έτσι δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν οι αντίστοιχες ποινές.

Πλέον, ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής θα μπορεί να βοηθήσει την "αλμπισελέστε" στην τελική ευθεία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου τέσσερις αγώνες πριν από την "αυλαία", η χώρα του βρίσκεται στην 5η θέση.

Photo credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ