ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Απολογήθηκε ο Σαμπαόλι για το επεισόδιο με αστυνομικό

Sevilla's head coach Jorge Sampaoli ahead of the Champions League, Round 16, Second Leg, soccer match between Leicester City and Sevilla at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Sevilla's head coach Jorge Sampaoli ahead of the Champions League, Round 16, Second Leg, soccer match between Leicester City and Sevilla at King Power Stadium, Leicester, England, Tuesday, March 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μεταμέλεια έδειξε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπαόλι, μετά από το επεισόδιο που είχε με αστυνομικό σε δρόμο του Σάντα Φε.

Η 24η Δεκεμβρίου θα είναι μία μέρα που σίγουρα ο Χόρχε Σαμπαόλι θα τη θυμάται για αρκετό καιρό. Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής επέστρεφε από τον γάμο της κόρης του, όταν ενεπλάκη σε καυγά με αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο.

Στο video που τον κατέγραψε φαίνεται να λέει στον αστυνομικό "παίρνεις 100 πέσος (σ.σ. νόμισμα της Αργεντινής) τον μήνα, ηλίθιε", με τους αυτόπτες μάρτυρες να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο 57χρονος προπονητής απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, δείχνοντας μεταμέλεια για τις πράξεις του.

"Αισθάνομαι λύπη για όσα συνέβησαν το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου", έγραψε σε ανακοίνωση του, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας της Αργεντινής.

"Ο θυμός μου, σε μία διαμάχη που έκανα λάθος, με έκανε να πω λέξεις που δεν αντιπροσωπεύουν τις πεποιθήσεις μου. Κατανοώ πως οι έλεγχοι κυκλοφορίας στους δρόμους της Αργεντινής είναι πολύ σημαντικοί για την ασφάλεια όλων μας. Ο σεβασμός σε αυτούς μπορεί να σώσει ζωές", κατέληξε.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο στις δηλώσεις, καθώς κάλεσε και τον ίδιο τον αστυνομικό, ώστε να του ζητήσει συγγνώμη και να του εκφράσει τη θλίψη του για το περιστατικό.

Ο Σαμπαόλι είναι προπονητής στην εθνική Αργεντινής από τον Ιούνιο, καταφέρνοντας να στείλει την "αλμπισελέστε" στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, έχει περάσει από τον πάγκο της Σεβίλλης, ενώ έχει κατακτήσει και ένα Copa America με τη Χιλή.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ