ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χειμερινές δοκιμές για το ισχυρό Hyundai i30 Ν στη Σουηδία

Χειμερινές δοκιμές για το ισχυρό Hyundai i30 Ν στη Σουηδία

Η Hyundai ετοιμάζεται να ενισχύσει τη γκάμα των μοντέλων της με το i30 N. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα τοποθετηθεί στην ανώτερη κλίμακα, μετά το i30 hatchback και το Tourer. (VIDEO)

Η Hyundai ετοιμάζεται να ενισχύσει τη γκάμα των μοντέλων της με το ολοκαίνουργιο i30 N. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα τοποθετηθεί στην ανώτερη κλίμακα, μετά το i30 hatchback και το Tourer, τα οποία αναμένονται τον ερχόμενο Μάϊο στην Ελλάδα. Αυτό το αυτοκίνητο πρόκειται να λανσαριστεί στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο, φέτος.

Η Hyundai Motor, έχοντας την τεχνογνωσία του μεγάλου κατασκευαστή (και) αυτοκινήτων, και με την εμπειρία που αποκομίζει από τα ράλι, έβαλε τον έναν από τους δύο οδηγούς της στο WRC, τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ, να κάνει χειμερινές με το i30 Ν στη Σουηδία.

Ο οδηγός της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, δοκίμασε το αυτοκίνητο σε μια παγωμένη λίμνη για να πάρει μια αίσθηση της απόδοσής του και να παρέχει σημαντικές πληροφορίες στους μηχανικούς, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η διαδικασία ανάπτυξής του.

«Οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο κιβώτιο ταχυτήτων και το διαφορικό. Υπάρχει καλή πρόσφυση και μεγάλη σταθερότητα στις ολισθηρές συνθήκες των δοκιμών. Και είναι πολύ εύκολο να το χειριστείς. Ένας κανονικός οδηγός θα μπορέσει να πάρει μια αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου,» δήλωσε ο Νεβίλ.

Η Hyundai Motor πραγματοποιεί χειμερινές δοκιμές στο Arjeplog της Σουηδίας ώστε να αναπτυχθούν και να συντονιστούν τα δυναμικά συστήματα του αυτοκινήτου. Ο Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας, το Διαφορικό Περιορισμένης Ολίσθησης, το Σύστημα Διεύθυνσης, τα Αμορτισέρ, οι Αναρτήσεις και τα Ελαστικά δοκιμάζονται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ