ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βόλτα στην Αίγινα με το Space Star

Βόλτα στην Αίγινα με το Space Star
NIKOS MITSOURAS REPORTER IMAGES

Η Αίγινα είναι γνωστή για το φιστίκι της με την απίθανη, μοναδική γεύση. Κοντά στην Αθήνα, το νησί του Αργοσαρωνικού αποτέλεσε ιδανικό μέρος, ώστε στους στενούς του δρόμους να περιπλανηθούμε αρκετά στο τιμόνι του νέου Space Star.

Το μικρό της Mitsubishi που ανανεώθηκε το 2016 είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, κυρίως στο πως συμπεριφέρεται στο δρόμο, ενώ και ο εξοπλισμός του ανέβηκε επίπεδο.

Στην κατηγορία των supermini, όπου πραγματικά γίνεται συνωστισμός με τους μεγάλους κατασκευαστές να διαθέτουν μοντέλα αιχμής, η Mitsubishi θέλει να πάρει το δικό της μερίδιο με ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το 2012. Τα χρόνια πέρασαν και έπρεπε να φρεσκαριστεί κάτι που έγινε και ιδού το Space Star, με νέα εμπρός και πίσω σχεδίαση, καλύτερες ταπετσαρίες, νεανικά χρώματα και περισσότερο εξοπλισμό ασφάλειας και ψυχαγωγίας – ενημέρωσης.

Βόλτα στην Αίγινα με το Space Star
NIKOS MITSOURAS REPORTER IMAGES

Εχοντας κατά νου ότι το αγοραστικό κοινό, πλέον, επιθυμεί μικρά αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, αλλά και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύ, οι μηχανικοί της ιαπωνικής μάρκας, έφτιαξαν μια νέα, πιο ευέλικτη πλατφόρμα, ώστε εκεί να βασίσουν το αμάξωμα, που έγινε πιο ελαφρύ (845 κιλά) αλλά συνάμα και πιο ανθεκτικό με εκτενή χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η αεροδυναμική που συνεισφέρει αφενός στο καλύτερο στήσιμο στο δρόμο και αφετέρου, στη μείωση της κατανάλωσης.

Ευέλικτο, με 3,8 μ. μήκος (+8,5 εκ.) και με 5θυρο αμάξωμα, μπορεί να μεταφέρει ικανοποιητικά, 5 ενήλικες κανονικών διαστάσεων. Πιο φαρδύ και λίγο πιο χαμηλό, δείχνει σπορτίφ χωρίς να διαθέτει τίποτα παραπάνω σε εξοπλισμό… βιτρίνας.

Στην καμπίνα βλέπουμε τον πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό σε μαύρο φόντο με περισσότερες ενδείξεις (εξωτερική θερμοκρασία & και προειδοποίηση πάγου σε ψηφιακή ένδειξη, προειδοποιητική λυχνία φώτων στάθμευσης).

Βόλτα στην Αίγινα με το Space Star

Νέο και το μοτέρ βενζίνης, ατμοσφαιρικό, τρικύλινδρο 1.2 lt – 80 hp, που διαθέτει σύστημα Auto Stop & Go για μείωση της κατανάλωσης όταν σταματά, ενώ η μπαταρία έχει λειτουργία αναγεννητικής πέδησης, ώστε να φορτίζεται κατά το φρενάρισμα. Συνδυάζεται καλά με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι μεν πιο άμεσο στις αλλαγές, αλλά και πάλι είναι μακριές, ίσως για να κρατηθεί χαμηλά η κατανάλωση.

Οδηγώντας στην Αίγινα, όπου οι δρόμοι εδώ που τα λέμε είναι από τους χειρότερους που έχουμε σε νησί, παρά το γεγονός ότι οι μηχανικοί έβαλαν στο Space Star πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, εντούτοις δεν ένιωσα άβολα. Μου άρεσε το σύστημα διεύθυνσης που όντας πιο ακριβές μου έδωσε τη δυνατότητα να αποφεύγω τις… παγίδες.

Βόλτα στην Αίγινα με το Space Star

Νέο χαρακτηριστικό στο μοντέλο, είναι το απαραίτητο Hill Start Assist, που βοηθά να εκκινήσεις σε ανηφόρα, χωρίς να κάνει πίσω το αυτοκίνητο.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο, είναι το σύστημα Multifunction GPS Navigation (Smartphone-link), προσβάσιμο μέσω μιας μεγάλης οθόνης 6.5 ιντσών, αφής. Το MGN ενσωματώνει το Apple CarPlay, ενώ περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες Android Auto καθώς και σύστημα Google Voice.

Η τιμή του μοντέλου είναι 12.990 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ