ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Toyota: Η πιο "καθαρή" μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Toyota: Η πιο "καθαρή" μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η Toyota είναι η "καθαρότερη" μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη μεταξύ των 20 κορυφαίων εταιρειών, με τον μέσο όρο των εκπομπών CO2 των οχημάτων της, να μειώνεται κατά 2,7 γρ./χλμ., φτάνοντας τα 101,2 γρ./χλμ., σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Jato Dynamics σε 23 διαφορετικές αγορές της Ευρώπης.

Η εμμονή της Toyota στην υβριδική τεχνολογία, φέρνει αποτελέσματα, καθώς τα μοντέλα της χρειάζονται λιγότερο καύσιμο, εκπέμποντας παράλληλα μειωμένους ρύπους.

Ετσι, με αύξηση 38% στις πωλήσεις υβριδικών-ηλεκτρικών oχημάτων (Hybrid-Electric Vehicles - HEV), η Toyota έφθασε τις 406.300 μονάδες το 2017

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα υβριδικό Toyota διανύει πάνω από το 50% της διαδρομής του με μηδενική κατανάλωση καυσίμων, κινούμενο αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Η Toyota είναι η "καθαρότερη" μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη μεταξύ των 20 κορυφαίων εταιρειών, με τον μέσο όρο των εκπομπών CO2 των οχημάτων της, να μειώνεται κατά 2,7 γρ./χλμ., φτάνοντας τα 101,2 γρ./χλμ., σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Jato Dynamics σε 23 διαφορετικές αγορές της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερα αυξημένες ταξινομήσεις υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας, ενώ ταυτόχρονα τα αυτοκίνητα βενζίνης καλύπτουν το 42% και τα πετρελαιοκίνητα το 7,5%.

Στην Ελλάδα, 3.336 έλληνες οδηγοί δοκίμασαν υβριδικά οχήματα σε συνολικές διαδρομές των 38.441χλμ., μέσω του συστήματος Toyota Hybrid Proof Drive και ο μέσος όρος διάρκειας των διαδρομών με χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας, ανήλθε στο ποσοστό του 58%. Στην έρευνα της Jato Dynamics, αναφέρεται, πως τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων παρουσίασαν άνοδο στις πωλήσεις, καθώς αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους από το 3% για το 2016 στο 5% μέσα στο 2017.

Για την περαιτέρω επίτευξη των στόχων της, η Toyota πρόκειται να έχει στη διάθεση των πελατών της σε όλο τον κόσμο 10 μοντέλα ΗEV μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020, ενώ από το 2025 περίπου, σχεδιάζει να έχει από μία υβριδική-ηλεκτρική έκδοση, σε κάθε σειρά μοντέλου της παγκόσμιας γκάμας της…

Toyota: Η πιο "καθαρή" μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ