ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ταχύτερο station wagon στον κόσμο

Το ταχύτερο station wagon στον κόσμο

Η βρετανική εταιρεία Qwest συνεργάζεται με τον Ολλανδό σχεδιαστή Niels van Roij, και έχοντας ως βάση το αμιγώς ηλεκτρικό Model S, δημιούργησε ένα κομψό και σύγχρονο shooting brake.

Με κωδικό όνομα P90D-SB, το επιμηκυμένο αμάξωμα με την οροφή να διαθέτει έντονες ακμές, θυμίζει αρκετά το νέο Volvo V90. Εκτός αυτού, η αμιγώς οικογενειακή έκδοση του Tesla Model S, διατηρεί ακέραιη τη σχεδιαστική γραμμή της έκδοσης P90D, επάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί, με τα χαρακτηριστικά εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα να παραμένουν αναλλοίωτα.

Σύμφωνα με την Qwest, χάρη στην χρήση ανθρακονήματος, ιδιαίτερα στο διαφορετικά σχεδιασμένο πίσω τμήμα, κατά τις πρακτικές επιταγές που επιβάλει η νέα του κατηγορία, του αμαξώματος, το συνολικό βάρος της shooting brake έκδοσης είναι κατά 12 κιλά ελαφρύτερο από το μοντέλο παραγωγής.

Προς το παρόν, δεν έχει γνωστό σε τι βαθμό η μετατροπή του Tesla Model S σε shooting brake θα έχει επιπτώσεις στην αυτονομία του τετράθυρου μοντέλου της Tesla, ωστόσο μάλλον αυτό είναι ένα τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι επιθυμούν να οδηγούν μια σχεδόν sur mesure παραλλαγή ενός αυτοκινήτου. Πάντως σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ένα στοιχείο που του δίνει τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου στην κατηγορία των station wagon, εκτοπίζοντας από την κορυφή την Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid.

Επίσημα, η Tesla δεν αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη έκδοση του Model S, ως δικό της δημιούργημα. Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για μετατροπή ενός Model S. Το κόστος της μετατροπής ενός Model S ανέρχεται στα 80.000 ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ