ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το νέο Tesla

Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το νέο Tesla

Η αμερικάνικη φίρμα παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του σπορ μοντέλου της, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Tesla, Elon Musk, θα αποτελεί το ταχύτερο αυτοκίνητο στο κόσμο.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το Tesla Roadster είναι εντυπωσιακό, με κύρια χαρακτηριστικά τη εμπρός μάσκα, τα τεχνολογίας LED φωτιστικά σώματα και την προσθαφαιρούμενη οροφή.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι τα νούμερα των επιδόσεων. Όπως τονίζει ο Elon Musk, το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να “διαλύσει” την πλειοψηφία των μοντέλων, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Απλά να αναφέρουμε ότι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση θα επιτυγχάνονται στο εξωφρενικό για τα δεδομένα της αυτοκίνησης χρόνο των 1,9 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα, καθιστώντας το Tesla Roadster, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Αντίστοιχα τα 0-160 χλμ./ώρα θα έρχονται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το νέο Tesla

Το Tesla Roadster θα ενσωματώνει μία μπαταρία 200 kWh και θα προσφέρει «εξωπραγματική» για ηλεκτρικό όχημα αυτονομία, η οποία θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, το πιθανότερο είναι το νέο μοντέλο της Tesla να διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και δύο πίσω, με την ροπή τους να φτάνει τα 1.019 kgm.

Το νέο Tesla Roadster θα ξεκινήσει την παραγωγή του το 2020, με την τιμή του να ξεκινά από τα 200.000 δολάρια ή 170.000 ευρώ. Μάλιστα, η πρώτη έκδοση θα έχει τον κωδικό Roadster Founder Series, με το κόστος απόκτησής της να ανεβαίνει στα 250.000 δολάρια (210.000 ευρώ). Για όσους ενδιαφερόμενους να αναφέρουμε ότι η προκαταβολή κυμαίνεται στα 50.000 δολάρια…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ