ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στο Λονδίνο

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στο Λονδίνο

Αλλαγή σελίδας για τα παραδοσιακά λονδρέζικα ταξί, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της βρετανικής πρωτεύουσας. Η εταιρεία London EV Company, φέρνει την ηλεκτροκίνηση και στα ταξί.

Αλλαγή σελίδας για τα παραδοσιακά λονδρέζικα ταξί, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της βρετανικής πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία London EV Company, φέρνει την ηλεκτροκίνηση και στα ταξί, με το λανσάρισμα του TX eCity Taxi, που πλέον εφοδιάζεται με σύγχρονη τεχνολογία, παρά τη ρετρό αισθητική τους.

Ήδη, το πρώτο από αυτά ξεκίνησε τη λειτουργία του στους δρόμους του Λονδίνου, με τον πρώτο ιδιοκτήτη του να δηλώνει εντυπωσιασμένος. Το μηχανικό σύνολο που εφοδιάζει το συγκεκριμένο ταξί είναι ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.5 lt, προϊόν της Volvo, που συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με τις μπαταρίες να επαρκούν για αυτονομία 645 χιλιόμετρα, σε συνδυασμό με τα καύσιμα ή 130 χλμ. αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια.

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στο Λονδίνο

Τα νέα μαύρα ταξί του Λονδίνου, μπορούν να χωρέσουν έως και έξι επιβάτες, οι οποίοι θα παρατηρήσουν τη… δραματική βελτίωση όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου που φτάνουν στο εσωτερικό της καμπίνας (NV), αλλά και χαρακτηριστικά όπως θύρες USB και ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο (Wi-Fi).

"Μετά από εκτεταμένες δοκιμές, το νέο ταξί της LEVC είναι έτοιμο να κάνει τη δουλειά για την οποία έχει κατασκευαστεί: να μεταφέρει ανθρώπους σε αυτή τη μητρόπολη με ασφάλεια, καθαρότητα και κομψότητα,» δήλωσε ο Κρις Γκάμπεϊ, διευθύνων σύμβουλος της LEVC. «Όντας καλύτερο για τους επιβάτες και πιο αποδοτικό για τους οδηγούς, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, κάτι που θα ωφελήσει όλους τους Λονδρέζους".

Οι τιμές για το νέο ηλεκτροκίνητο ταξί TX ξεκινούν από 55.599 λίρες (63.000 ευρώ) ή 177 λίρες (200 ευρώ) την εβδομάδα για πέντε χρόνια…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ