ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tο πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο

Tο πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, αναδείχθηκε το πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ γύρου στη θρυλική γερμανική πίστα του Nürburgring.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio αναδείχθηκε το πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ γύρου στη θρυλική γερμανική πίστα του Nürburgring: 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα (ακριβώς 8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου).

Το ρεκόρ της Stelvio Quadrifoglio κατέγραψε ο Fabio Francia, ο ίδιος οδηγός που κατέρριψε το ρεκόρ στην κατηγορία των 4θυρων σεντάν, σημειώνοντας με τη Giulia Quadrifoglio, στην ίδια πίστα, μόλις 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα σε έναν γύρο.

Η Stelvio, ενσαρκώνει το αυθεντικό πνεύμα της Alfa Romeo, χάρη στο ξεχωριστό ιταλικό στυλ, τους εξελιγμένους κινητήρες, την ισορροπημένη κατανομή βάρους, τις τεχνολογικές λύσεις και την εξαιρετική αναλογία βάρους - ισχύος.

Η καρδιά και η ψυχή αυτού του SUV υψηλών επιδόσεων είναι ένας αλουμινένιος TwinTurbo V6 κινητήρας χωρητικότητας 2.9 lt, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ