ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με Formula Student έτοιμο πάλι για διακρίσεις στο εξωτερικό

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με Formula Student έτοιμο πάλι για διακρίσεις στο εξωτερικό

H UoP Racing Team, η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, θα αντιμετωπίσει ονομαστά Πανεπιστήμια σε αγώνες της Αγγλίας και της Γερμανίας, σε διάσημες πίστες.

Οι Ελληνες μηχανολόγοι είναι εξαιρετικοί και το αποδεικνύουν σε κάθε τους προσπάθεια. Απέναντι σε ξένα μεγαθήρια, σε Πανεπιστήμια που έχουν χρήματα και υποδομές, οι δικοί μας φοιτητές με… εργαλειοθήκες, τη στιγμή που άλλοι έχουν φορτηγά επιπέδου Φόρμουλα 1, καταφέρνουν να διακρίνονται.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, από το έτος ίδρυσής της το 2002, σχεδιάζει, κατασκευάζει και αναπτύσσει πρωτότυπα μονοθέσια αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Με αυτά τα μονοθέσια συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς του θεσμού του Formula Student, συναγωνιζόμενη ομάδες από διάφορα πανεπιστήμια του πλανήτη.

Σε αυτή την δεκαπενταετή πορεία της, η UoP Racing Team έχει συλλέξει μια σειρά διακρίσεων, με την πιο σημαντική να είναι ίσως αυτή της πρώτης θέσης στον διαγωνισμό του Formula Student Czech Republic 2014, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες από κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με Formula Student έτοιμο πάλι για διακρίσεις στο εξωτερικό

Μέσα από την προσπάθεια αυτή των μελών της ομάδας, τα ίδια τα μέλη λαμβάνουν ιδιαίτερα χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες είναι περιζήτητες στην σημερινή αγορά εργασίας. Παράλληλα, ο κόπος και προσήλωση των φοιτητών αυτών, οδηγούν στην προβολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, το οποίο αποτελεί το «σπίτι» της ομάδας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, αλλά και τόσο των χορηγών της ομάδας και της χώρας μας γενικότερα.

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της ομάδας που αποτελείται από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φυσικής και Επιστήμης Υλικών, είναι το UoP5e, το πέμπτο μονοθέσιό της και το δεύτερο πλήρως ηλεκτροκίνητο. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο συνολικού βάρους μόλις 213 κιλών, το οποίο τροφοδοτείται με μπαταρίες λιθίου, έχει σασσί από πάνελ αλουμινίου με πυρήνα σε κυψελώδη διάταξη.

Το πλήρως λειτουργικό αεροδυναμικό πακέτο του UoP5e προσδίδει εξαιρετική πρόσφυση και επακόλουθα ήπια συμπεριφορά επί του οδοστρώματος, ενώ θα μπορούσε να τρέξει στο… ταβάνι με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα. Με μια τελική ταχύτητα της τάξεως των 120 χλμ./ώρα και κάνοντας τα 0-100 σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα, το UoP5e αποτελεί όχι μόνο ένα εντυπωσιακό επίτευγμα από μια ομάδα φοιτητών, αλλά αναδεικνύεται και ανώτερο από πολλά άλλα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται σε παραγωγή σήμερα.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ