ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μουσείο της Piaggio επεκτείνεται πέρα από τη Vespa

Το μουσείο της Piaggio επεκτείνεται πέρα από τη Vespa

Μετά από 18 χρόνια ζωής και 600.000 επισκέπτες, το Μουσείο Piaggio ανανεώνεται πλήρως και μεγαλώνει σε μέγεθος από 3.000 τ.μ. σε πάνω από 5.000 τ.μ., με περισσότερα από 250 πολύτιμα εκθέματα.

Το Μουσείο Piaggio γίνεται έτσι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ιταλικό μουσείο αφιερωμένο στη μοτοσυκλέτα, το οποίο στεγάζει μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας της μετακίνησης.

Επειδή η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από την μητρική εταιρεία και τα εμπορικά της σήματα.

Το μουσείο της Piaggio επεκτείνεται πέρα από τη Vespa

Ο εκθεσιακός χώρος διευρύνεται με το άνοιγμα δύο ολοκαίνουριων χώρων, οι οποίοι όπως και στην αρχική σύλληψη του Μουσείου δημιουργήθηκαν από την αποκατάσταση παλιών βιομηχανικών χώρων. Εδώ έχουν συγκεντρωθεί οι νέες συλλογές, μία αφιερωμένη σε Piaggio και Ape και μία στην αγωνιστική ιστορία των εμπορικών σημάτων Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, που όλες μαζί έχουν ένα εξαιρετικό παλμαρέ 104 Παγκόσμιων Τίτλων σε διάφορα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, από το Παγκόσμιο Grand Prix μέχρι τα Supermoto και από τα Trial μέχρι τα Superbike.

Piaggio έχει στηρίξει την ιστορία και την επιτυχία της στην καινοτομία, την ικανότητα να φαντάζεται ένα μέλλον που δεν είναι ορατό στους άλλους και να ερμηνεύει τις ανθρώπινες ανάγκες σε κάθε γωνιά του κόσμου, όχι μόνο στις δυτικές αγορές, αλλά και στις αναδυόμενες χώρες.

Το μουσείο της Piaggio επεκτείνεται πέρα από τη Vespa

Ο ΌμιλοςPiaggio είναι παρών με τις μάρκες Piaggio, Vespa, Moto Guzzi, Aprilia, Gilera, Derbi, Ape στην Ινδία, το Βιετνάμ, την Κίνα, την Ινδονησία,συνοδεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των λαών, δημιουργώντας νέες λύσεις μετακίνησης για να διευκολύνει τη ζωή τους, όπως συνέβη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα. Το μουσείο αυτό δεν εκθέτει μόνο υπέροχα οχήματα και παραδείγματα προηγμένης μηχανικής, αφηγείται επίσης ιστορίες εξαιρετικής εφευρετικότητας και τόλμης, συναισθημάτων, αγώνων, νικών, αλλαγών τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών.

Εδώ περιφρουρούμε τα διδάγματα της ιστορίας μας και παράλληλα συνεχίζουμε να τη γράφουμε, ακολουθώντας το μονοπάτι της συνεχούς καινοτομίας, εμμένοντας με συνέπεια και όραμα στις ίδιες αξίες που μας καθοδηγούν για πάνω από 130 χρόνια", δήλωσε ο Roberto Colaninno, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Piaggio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ