ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ένα τρίτο των αυτοκινήτων είναι Opel στο ράλι Γερμανίας του WRC

Ladies first: Tamara Molinaro (19, from Moltrasio/Italy) in her works Opel ADAM R2.
Ladies first: Tamara Molinaro (19, from Moltrasio/Italy) in her works Opel ADAM R2. [email protected]

Το ADAC Rallye Deutschland αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για τους Γερμανούς λάτρεις των αγώνων ράλι, κάθε χρόνο.

Ο γερμανικός αγώνας του Πρωταθλήματος WRC της FIA έχει μεταφερθεί από το Trier στο Saarbrücken και οι θεατές, όπως και οι συμμετέχοντες, αναμένουν με ανυπομονησία τον ασφάλτινο αγώνα, που διεξάγεται από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στις ειδικές διαδρομές του γερμανικού ράλι παρακολουθώντας την αφρόκρεμα των οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο τιμόνι συναρπαστικών World Rally Cars (WRC).

Όσο για τις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές γύρω από το Saarbrücken - όπου βρίσκεται η βάση του ράλι - και το service park του Bostalsee, θεωρούνται από τις δυσκολότερες στον κόσμο. Ειδικά η θρυλική ειδική Panzerplatte των 42 χιλιομέτρων, από την οποία τα πληρώματα θα κάνουν δύο περάσματα το Σάββατο.

Εδώ και χρόνια η Opel αποτελεί το ‘στυλοβάτη’ του ADAC Rallye Deutschland και φέτος αυτό ισχύει περισσότερο από ποτέ: 31 από τα 93 αγωνιστικά που συμμετέχουν στον γερμανικό αγώνα του WRC – ακριβώς το ένα τρίτο δηλαδή της λίστας συμμετοχών – φέρουν το σήμα της Opel.

Με έναν εντυπωσιακό αριθμό 25 πληρωμάτων, το ADAC Opel Rallye Cup έχει τη μερίδα του λέοντος από πλευράς συμμετοχών Opel. Το μεγαλύτερο ενιαίο κύπελλο ράλι της Ευρώπης έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι των ράλι στη γηραιά ήπειρο. Τα νεανικά πληρώματα των αγωνιστικών Opel ADAM Cup με ισχύ 140 hp, εγγυώνται συναρπαστική δράση, αφήνοντας συχνά πίσω τους αρκετά πιο ισχυρά αυτοκίνητα. Για πέμπτη χρονιά, το ADAC Rallye Deutschland προσμετρά σαν δύο αγώνες του κυπέλλου.

Στον πρώτο περιλαμβάνονται οκτώ ειδικές διαδρομές από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή το βράδυ ενώ ο δεύτερος αγώνας αποτελείται από 13 ειδικές διαδρομές από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής με 309 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα θα έχουν δύο ευκαιρίες να διεκδικήσουν βαθμούς και χρηματικά έπαθλα, τα οποία είναι σημαντικά στο ADAC Opel Rallye Cup, φτάνοντας τα 120.000 ευρώ περίπου κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ