ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Brexit καθορίζει την πορεία της Jaguar Land Rover

Το Brexit καθορίζει την πορεία της Jaguar Land Rover

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover Automotive plc,Ralf Speth κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει ασφάλεια για τις επιχειρήσεις.

Ο Ralf Speth, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover Automotive plc, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων της Βρετανίας, κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει ασφάλεια για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εγγυημένης πρόσβασης χωρίς δασμούς και του εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από τη δημοσίευση μιας Λευκής Βίβλου που περιγράφει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση εμπορική σχέση μετά τη Brexit με την ΕΕ, ο Δρ Speth δήλωσε ότι: «Η καρδιά και η ψυχή της Jaguar Land Rover είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, εμείς και οι εταίροι μας στην αλυσίδα εφοδιασμού αντιμετωπίζουμε ένα απρόβλεπτο μέλλον εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν διατηρήσουν το ελεύθερο και χωρίς τριβές εμπόριο με την ΕΕ και την απεριόριστη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Χρειαζόμαστε επειγόντως μεγαλύτερη βεβαιότητα να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και να διασφαλίσουμε τους προμηθευτές μας, τους πελάτες μας και τους 40.000 βρετανούς εργαζομένους. Μια κακή συμφωνία Brexit θα κοστίσει το Jaguar Land Rover πάνω από £ 1,2 δισ. κέρδη κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να προσαρμόσουμε δραστικά το προφίλ των δαπανών μας.»

Η εταιρεία ήδη έχει επενδύσει περίπου 50 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία πέντε χρόνια - με σχέδια για επιπλέον £ 80 δισ. περισσότερα για τα επόμενα πέντε. «Για περισσότερα από 250 χρόνια, από την εποχή του Ανταμ Σμιθ, η Βρετανία έχει υποστηρίξει τις ελεύθερες αγορές.

Εάν η αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο και να προστατεύσει 300.000 θέσεις εργασίας στην Jaguar Land Rover και την αλυσίδα εφοδιασμού μας, πρέπει να διατηρήσουμε την ελεύθερη και χωρίς δασμούς πρόσβαση στο εμπόριο. Η ηλεκτροκίνηση και η συνδεσιμότητα προσφέρουν σημαντικές οικονομικές και παραγωγικές ευκαιρίες - το Brexit είναι λάθος και οι Βρετανοί, οι επιχειρήσεις και η ευρύτερη κοινωνία χάνουν την ευκαιρία να οδηγηθούν στην έξυπνη κινητικότητα,» κατέληξε…

www.driveandtravel.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ