ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student

Έτοιμο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη δική του μάχη. Θα πάρει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student, 19-23 Ιουλίου, στην πίστα του Varano στην Ιταλία.

Ένα δεύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο θα δώσει τη μάχη για τη διάκριση σε διεθνείς αγώνες. Μετά την ομάδα UoP Racing Team του Πανεπιστημίου Πατρών και η Aristotle Racing Team (ART) είναι έτοιμη να δώσει τα διαπιστευτήριά της.

Η ομάδα αποτελεί μία καθαρά φοιτητική πρωτοβουλία και σκοπός της είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, το οποίο λαμβάνει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula Student. Ως ομάδα ανήκουμε και δρούμε στο Πολυτεχνείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής Νικόλαος Μιχαηλίδης, καθηγητής του Κατασκευαστικού τομέα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και υπεύθυνος του εργαστηρίου Μεταλλογνωσίας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student

H ART είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, καθώς ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2006 από μία παρέα Μηχανολόγων μηχανικών του Α.Π.Θ. Αυτή η παρέα κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο κατασκευασμένο από φοιτητές όχημα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία μιας ομάδας με μεγάλη πορεία, συμμετοχές και διακρίσεις. Έκτοτε, έχουν σχηματιστεί 11 ομάδες και έχουν κατασκευαστεί 5 μονοθέσια που φέρουν τις ονομασίες ART7, ART9, ART12, ART14 και ART16.

Τι είναι ο διαγωνισμός Formula Student;

Οι διαγωνισμοί της Formula Student αποτελούν ουσιαστικά μια κατηγορία Formula που απευθύνεται σε πανεπιστημιακές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αγώνες γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε πίστες της Formula 1 σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι και την Αμερική. Στον αγώνα οι ομάδες αγωνίζονται με στόχο τη συγκέντρωση των περισσότερων δυνατών πόντων από ένα σύνολο 1000, σε στατικά και δυναμικά αγωνίσματα. Τα στατικά αγωνίσματα είναι το επιχειρηματικό πλάνο, το αγώνισμα της κοστολόγησης και της παρουσίασης σχεδίων, ενώ τα δυναμικά είναι το αγώνισμα της επιτάχυνσης, του skidpan, του autocross του endurance και fuel efficiency.

Η πορεία της ομάδας

Όσον αφορά την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, καθώς κατάφερε να αποκτήσει πληθώρα διακρίσεων και να κάνει το όνομά της γνωστό στην Ευρώπη. Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτυχιών της ART συγκαταλέγεται η 3η θέση στην γενική κατάταξη τον Σεπτέμβρη του 2012 στο διαγωνισμό της Ιταλίας (πίστα Varanode'Melegari), η 4η θέση στον ίδιο διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2014, ανάμεσα σε 45 συμμετοχές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο καθώς και η 2η θέση στην κατηγορία Class 3, πάλι στο διαγωνισμό της Ιταλίας τον Σεπτέμβρη του 2015.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student

Η πιο πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της ομάδας είναι η 2η θέση στο αγώνισμα του Cost, Manufacturing and Sustainability, η 5η θέση στο αγώνισμα του Business Plan και η 3η θέση στη γενική κατάταξη των βενζινοκίνητων μονοθέσιων στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας. Όλη αυτή η πορεία κατάφερε να αναδείξει την ομάδα μας ως την κορυφαία στην Ελλάδα σύμφωνα με την παγκόσμια γενική κατάταξη.

Σεζόν 2016-2017

Έχοντας συγκεντρώσει εμπειρία και γνώση, η ομάδα την αγωνιστική σεζόν 2016-2017 προχώρησε στην ενδέκατη ανανέωση της, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε η Aristotle Racing Team για το έτος 2017 (Art-17). Πλέον η ομάδα στελεχώνεται από 17 μέλη, εργάζεται πυρετωδώς για την βελτίωση του 5ου κατά σειρά μονοθέσιου που κατασκεύασε η ομάδα μας το 2016, βελτιώνοντάς το σε όλους του τομείς, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του στο έπακρο.

Η ομάδα δρα με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια, στοχεύοντας στην συμμετοχή της στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula Student και στις υψηλότερες δυνατές διακρίσεις. Συγκεκριμένα φέτος η ομάδα θα συμμετέχει στον αγώνα της Ιταλίας στις 19-23 Ιουλίου. Ο αγώνας διεξάγεται στο Varano στην πίστα Riccardo Paletti.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ