ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τιμή στο Land Rover Series 1

Τιμή στο Land Rover Series 1

Έχουν περάσει 70 χρόνια από τη στιγμή που η Land Rover παρουσίασε για πρώτη φορά, σε μορφή πρωτότυπου, το μοντέλο Series 1. Την ολική ανακατασκευή του αυτοκινήτου, θα κάνει το τμήμα Classic της βρετανικής εταιρείας.

Έχουν περάσει 70 χρόνια από τη στιγμή που η Land Rover παρουσίασε για πρώτη φορά, σε μορφή πρωτότυπου, το μοντέλο Series 1. Θέλοντας να τιμήσει την συγκεκριμένη επέτειο, η βρετανική φίρμα αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία ανακατασκευής του ενός από τα τρία συνολικά πρωτότυπα, που παρουσιάστηκαν το 1948 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ.

Τα συγκεκριμένα οχήματα ξεχώριζαν από τα παχύτερα πάνελ αλουμινίου, το γαλβανισμένο ατσάλινο πλαίσιο και το αφαιρούμενο κιβώτιο μεταφοράς. Για αρκετά χρόνια, το μοντέλο των φωτογραφιών είχε χαθεί, καθώς βρισκόταν εγκαταλελειμμένο σε ένα χωράφι της Ουαλίας, ενώ πρόσφατα η Land Rover το ανακάλυψε και ανακοίνωσε πως θα το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

Τιμή στο Land Rover Series 1

Την ολική ανακατασκευή του αυτοκινήτου, θα κάνει το τμήμα Classic της βρετανικής εταιρείας, γνωστό για το πρόγραμμα Reborn, ενώ δεν θα βγει σε κάποια δημοπρασία, μιας και η Land Rover θα το κρατήσει για τον εαυτό της. Παλαιότερα, το συγκεκριμένο τμήμα είχε ανακοινώσει ότι θα ανακατασκευάσει πλήρως 25 αυτοκίνητα Series 1, τα οποία πρόκειται να επανέλθουν στην αυθεντική τους εργοστασιακή κατάσταση, με την εταιρεία να μην εκμοντερνίζει τίποτα σε αυτά, όπως τις εκπομπές ρύπων και τον εξοπλισμό ασφαλείας.

Για την ιστορία, το Defender, είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Land Rover, αφού αποτελεί την κληρονομιά της. Ο Maurice Wilks, μηχανικός αυτοκινήτων και αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε μια φάρμα στο Anglesey, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εμπνευσμένος από το Willy’s Jeep που χρησιμοποιούσε, οραματίστηκε ένα τετρακίνητο όχημα για αγροτικές εργασίες με το όνομα Land Rover.

Το όχημα χρησιμοποιούσε ένα σιδερένιο πλαίσιο τύπου σκάλας, είχε αλουμινένιο αμάξωμα και φορούσε ένα κινητήρα 1.6 lt απόδοσης 51 ίππων, που συνεργαζόταν με ένα κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που έστελνε την κίνηση στους πίσω, ή και στους τέσσερις τροχούς (επιλεκτική τετρακίνηση)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ