ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τεχνολογίες της Continental για μηδενικά ατυχήματα

Τεχνολογίες της Continental για μηδενικά ατυχήματα

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς οδικά ατυχήματα», η Continental έχει θέσει έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο. Το Vision Zero.

Ζούμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο αυτοκίνησης. Τα κάθε λογής οχήματα μεταφέρουν επιβάτες και αγαθά σε κάθε γωνιά της γης!

Μας κάνουν πιο γρήγορους, πιο ανεξάρτητους. Δεν είναι περίεργο που η μέση απόσταση που καλύπτουμε κάθε χρόνο ανά άτομο, ως οδηγοί, αυξήθηκε από 1.000 χλμ. το 1950, σε 12.000 χλμ. σήμερα! Η αυτοκίνηση, χωρίς περιορισμούς, συμβάλλει στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών και στην επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς οδικά ατυχήματα», η Continental έχει θέσει έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο: Το Vision Zero. Αυτό αποτελεί και το όραμά της, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από θανατηφόρα ατυχήματα.

Η Continental συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου με την εξέλιξη του ιδανικού φρεναρίσματος για μηδενικά ατυχήματα, μηδενικούς τραυματισμούς και μηδενικούς θανάτους, με βάση την αποτελεσματική διαδικασία πέδησης – από το πεντάλ του φρένου, μέχρι το ελαστικό.

Τεχνολογίες της Continental για μηδενικά ατυχήματα

Το Continental Automotive Group έχει αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η εξέλιξη των «έξυπνων» αυτοκινήτων θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην επίτευξη του Vision Zero. Οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης της Continental, όπως ο έλεγχος των τυφλών σημείων στον δρόμο, η αναγνώριση εμποδίων και πεζών, το αυτόματο φρενάρισμα, η διατήρηση του οχήματος εντός οδοστρώματος και άλλες «ευκολίες» στην καμπίνα του αυτοκινήτου λειτουργούν ως «φύλακες – άγγελοι» στην ανθρώπινη ζωή.

Σύντομα αυτά τα συστήματα θα αναλάβουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την οδήγηση του αυτοκινήτου, με στόχο τον περιορισμό και την αποφυγή ανθρώπινων λαθών και, φυσικά, τη σταδιακή εξάλειψη των οδικών μοιραίων ατυχημάτων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ