ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλη Μαΐου στην Ελλάδα το νέο Insignia

More car for the money: The all-new Opel Insignia Grand Sport offers outstanding value for money.
More car for the money: The all-new Opel Insignia Grand Sport offers outstanding value for money. ADAM OPEL AG

Ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο, από το προηγούμενο, με νέους κινητήρες μικρότερης κατανάλωσης, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η ναυαρχίδα της Opel ήδη έχει αποκαλυφθεί και πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της άμεσα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Με αεροδυναμικό αμάξωμα, 5θυρο που θυμίζει περισσότερο coupe, η δεύτερη γενιά του μεσαίου μοντέλου, βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική και ζυγίζει έως 175 κιλά λιγότερο από το προηγούμενη μοντέλο στην έκδοση Grand Sport sedan. Διαθέτει ακόμα πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης που αντανακλά σε βελτιωμένη συμπεριφορά στο δρόμο.

Τώρα, όσον αφορά στους κινητήρες έχουν αλλαγές και βελτιώσεις. Δεδομένου ότι από το Σεπτέμβριο όλα τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται θα πρέπει να έχουν μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων σύμφωνα με το νέο κύκλο δοκιμών WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) που προσομοιάζει καλύτερα τις ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης, η Opel ήδη έχει προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα. Όπως ανακοίνωσε, η κατανάλωση των κινητήρων που θα διατίθενται για το Grand Sport (βενζίνης: 1.5lt Turbo, πετρελαίου: 1.6 CDTI) μειώνεται κατά 3-10% συγκριτικά με τα αντίστοιχα απερχόμενα μοντέλα.

Τέλη Μαΐου στην Ελλάδα το νέο Insignia

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να υπολογίσουν καλύτερα το πόσα θα ξοδεύουν σε καύσιμα, καθώς και τι θα πληρώνουν σε τέλη κυκλοφορίας που βασίζονται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (ειδικά στην Ελλάδα).

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το νέο Opel Insignia Grand Sport θα προσφέρεται αρχικά με τον κινητήρα βενζίνης 1.5lt turbo που διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος 140 hp (ροπή 250 Nm μεταξύ 2.000 και 4.100 σ.α.λ.) και 165 hp. Συγκριτικά με τον τωρινό1.6lt Turbo - 170 hp που χρησιμοποιείται στο απερχόμενο μοντέλο, ο νέος κινητήρας μειώνει την κατανάλωση περίπου κατά 3%.


All-new Opel Insignia Grand Sport: Significantly lighter and more agile, with a clever package and latest generation powertrains.
All-new Opel Insignia Grand Sport: Significantly lighter and more agile, with a clever package and latest generation powertrains. ADAM OPEL AG

Άμεσα διαθέσιμος θα είναι και ο βενζινοκινητήρας 2.0lt - 260 hp που συνδυάζεται με το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης. Στην Ελλάδα αυτό το μοτέρ δεν έχει μεγάλη εμπορική τύχη.

Αντιθέτως, τύχη έχει ο πετρελαιοκινητήρας 1.6lt με απόδοση 110 hp και 136 hp, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον, η Opel θα προσφέρει τον ανανεωμένο κινητήρα πετρελαίου 2.0lt - 170 hp.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ