ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους

Τα αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους

Που πάει ο κόσμος του αυτοκινήτου; Ένα ταξίδι στο μέλλον με τα οχήματα που έρχονται και πάνε μόνα τους! (VIDEO)

Έχουμε μεγαλώσει βλέποντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας με αυτοκίνητα που πετάνε και άλλα που πηγαίνουν μόνα τους. Πού πάει όμως ο κόσμος των οχημάτων και πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από το να γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια των ταινιών;

Το να δούμε αεριωθούμενα αυτοκίνητα μάλλον θα αργήσει λίγο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με αυτά που δεν θα έχουν ανάγκη εμάς για να μεταβούν κάπου.

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, όπως αποκαλούνται, βρίσκονται, έστω και σε πειραματικό στάδιο, στη ζωή μας. Άλλωστε, πρόκειται για μία ιδέα, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του '30 και σιγά σιγά, χρόνο με το χρόνο, άρχισε να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά. Ήδη, έχουν γίνει πολλές δοκιμές και θα συνεχίσουν να γίνονται τα επόμενα χρόνια μέχρι να ανάψει το πράσινο φως ώστε να τα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι το πως μπορεί αυτό να συμβεί. Ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει το που επιθυμεί να πάει και ο υπολογιστής, ο οποίος θα είναι εγκατεστημένος στο αυτοκίνητο, θα επιλέγει αμέσως τη βέλτιστη διαδρομή.

Τα αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους

Το σχέδιο που υπάρχει προβλέπει τη δημιουργία συστήματος στις πόλεις που θα έχουν όλα τα όρια ταχύτητας, τα φανάρια και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα πρέπει να έχουν ως πληροφορίες τα οχήματα. Την ίδια ώρα, τα αυτοκίνητα θα έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες από τους οποίους θα μπορούν να "επικοινωνούν" με τα υπόλοιπα για κυκλοφοριακά θέματα, αλλά και θα ελέγχουν όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όσοι τώρα εντυπωσιάζονται από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν μόνα τους, φαντάζεστε τι έχει να γίνει όταν θα δούμε και αμάξια χωρίς οδηγούς!

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Πέρα από τη δεδομένη πρόοδο της τεχνολογίας, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που φτάνουμε σε αυτή την εξέλιξη αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα. Παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο, τα τροχαία στερούν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τα αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νούμερο ολοένα και μεγαλώνει με το χρόνο και πλέον πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια νεκρούς κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ακόμα χειρότερο όμως είναι η ηλικία των θυμάτων. Σύμφωνα με έρευνες, τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας από 15 μέχρι 29 ετών. Μάλιστα, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι, εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το 2030, τα τροχαία δυστυχήματα θα είναι η έβδομη συχνότερη αιτία θανάτου.

Αυτό είναι που προσπαθούν να αλλάξουν και οι εταιρίες αυτοκινήτων που θέλουν να ελαττώσουν στο ελάχιστο την πιθανότητα ενός τροχαίου ατυχήματος. Όταν φτάσουμε στο σημείο της κυκλοφορίας τέτοιων οχημάτων στους δρόμους είναι υπολογισμένο ότι οι θάνατοι θα μειωθούν ραγδαία.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πότε όμως υπολογίζεται να κυκλοφορήσουν τα οχήματα χωρίς οδηγούς; Από το 2016 έχει μπει για τα καλά η υποβοηθούμενη οδήγηση στη ζωή μας, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα αυτοκίνητα που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να βγάλουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Από το 2021 θα αρχίσουμε σταδιακά να μπαίνουμε στον κόσμο της αυτόματης οδήγησης και μέχρι το 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα εντελώς αυτοματοποιημένα οχήματα που δεν θα χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το να τους δώσουμε μία διεύθυνση για να μας μεταφέρουν εκεί που θέλουμε. Βέβαια, αυτό δεν θα συμβεί άμεσα και σε μεγάλο βαθμό, αφού οι εταιρείες θέλουν να εξασφαλίσουν σε απόλυτο βαθμό την ασφάλεια των επιβατών.

Μέχρι τότε, όμως, πού πάει ο κόσμος όταν θέλει το καλύτερο για την ασφάλειά του; Η απάντηση είναι πως πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την NN HELLAS και την ERGO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ