ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο δρόμο της εξέλιξης το νέο Citroen C3 R5

Στο δρόμο της εξέλιξης το νέο Citroen C3 R5

Μετά από ένα χρόνο έρευνας, εξέλιξης και σκληρής δουλειάς στο σχεδιαστήριο, η Citroen Racing έχει τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών εξέλιξης του C3 R5.

Είναι ένα τελείως νέο προϊόν που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τους αγώνες αυτοκινήτου. Από το 2013, οι κανονισμοί της κατηγορίας R5 από τη FIA, οδήγησαν στην παρουσίαση μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων για αγώνες ράλι.

Σχεδιασμένα για ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς, τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας περιορισμένου κόστους, πολύ συχνά περιγράφονται ως “μίνι WRC” λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους που περιλαμβάνουν: Μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, κινητήρα turbo 1.6 lt με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που αποδίδει περί τους 280 ίππους, σειριακό ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η επιτυχία της κατηγορίας, φαίνεται και από την απήχηση που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Tα αυτοκίνητα της R5 χρησιμοποιούνται στο WRC 2, στο ERC και σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Η κορυφαία επιλογή της Citroen Racing αναφορικά με τις επιλογές που έχουν οι ιδιώτες για αγώνες, το C3 R5, θα είναι πολύ σύντομα “ετοιμοπόλεμο”…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ