ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat μετά... μουσικής

Seat μετά... μουσικής
FERRAN NADEU

Η SEAT πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.

Η SEAT πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες για να συνδεθούν μαγικά με τον κόσμο της μουσικής. Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo, στο πλαίσιο της έναρξης του Mobile World Congress. Η εφαρμογή Shazam στα μοντέλα SEAT θα τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο μέσω του SEAT DriveApp για Android Auto.

Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους πελάτες SEAT να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλές τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια, χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το SEAT DriveApp. Η SEAT κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της, να προσφέρει στους οδηγούς εμπειρία απλή, εξατομικευμένη και κυρίως ασφαλή.

Η μελλοντική κινητικότητα ήταν ένα ακόμη σημαντικό θέμα της ομιλίας του Luca de Meo, ο οποίος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να προβεί σε αποκλειστική ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία της XMOBA, μίας νέας εταιρείας που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

Η νέα αυτή οντότητα, θα εργαστεί ανεξάρτητα για να εντοπίσει νέες τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα και να εφαρμόσει πιλοτικά projects μέσω επενδύσεων ή ανάπτυξης πρωτοβουλιών που προσφέρουν λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας.

Η ΧΜΟΒΑ ξεκινά τη δραστηριότητα της με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πρώτη είναι η “justmoove”, μία πλατφόρμα που ενσωματώνει ένα σύνολο χρήσιμων υπηρεσιών για τους χρήστες όπως κράτηση και πληρωμή θέσης στάθμευσης, διόδια, ανεφοδιασμός καυσίμου κ.α. Η άλλη, η εταιρεία Respiro που πρόσφατα αποκτήθηκε από τη SEAT θα ενταχθεί εξ ολοκλήρου στη νέα οντότητα, η οποία θα συγκεντρώνει και θα συντονίζει τις δραστηριότητες της. Η νέα οντότητα XMOBA όχι μόνο θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους χρήστες της SEAT, αλλά θα αναπτύσσει επίσης συμβατές λύσεις για το ευρύ κοινό.

5G, το κλειδί για το μέλλον του συνδεδεμένου αυτοκινήτου

Η SEAT ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που πρόκειται να αναλάβει η πόλη της Βαρκελώνης – να γίνει η πρωτεύουσα της τεχνολογίας 5G. To project αυτό, που υποστηρίζεται από την Καταλανική Κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και το Mobile World Capital μεταξύ άλλων, στοχεύει να μετατρέψει την πόλη σε ευρωπαϊκό εργαστήριο 5G.

Σκοπός της συμμετοχής της μάρκας στο project αυτό είναι να συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G σε ένα πρωτότυπο συνδεδεμένο αυτοκίνητο το οποία θα δοκιμαστεί το επόμενο έτος στη Βαρκελώνη.

Επιπλέον, στο κύριο περίπτερο της SEAT παρουσιάζεται το SEAT Connected Experience 2.0, ένας εντυπωσιακός προσομοιωτής που προσφέρει σε οπτική 360ο το μέλλον της ψηφιοποίησης που αναπτύσσει η μάρκα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ