ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρεκόρ πωλήσεων η Volvo

Ρεκόρ πωλήσεων η Volvo

Η Volvo πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων το 2017 ενώ αρκετά υψηλά μερίδια είχε και στην ελληνική αγορά.

Το 2017 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Volvo, η οποία πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων με 571.577 μονάδες, ήτοι 7,0% πάνω από το 2016.

Στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,9%, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα κατά 25,8%, σε σύγκριση με το 2016. Παράλληλα, οι πωλήσεις στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική αυξήθηκαν κατά 3,3% το 2017, σε σύγκριση με το 2016, ενώ η περιοχή της Αμερικής κινήθηκε αυξητικά κατά 0,7%.

Το 2017 ήταν ένας σημαντικός χρόνος για την Volvo με το νέο XC60, ενώ το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο με το νέο XC40 και την πολιτική της ηλεκτροκίνησης, στον πυρήνα της μελλοντικής της στρατηγικής. Μάλιστα, δήλωσε ότι κάθε αυτοκίνητο που θα λανσάρει από το 2019 θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, σηματοδοτώντας το τέλος των αυτοκινήτων που διαθέτουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Εξάλλου, η Volvo παρουσίασε και την Polestar, μια νέα ανεξάρτητη μάρκα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, πλήρως εδραιωμένη και συνυφασμένη με τις προδιαγραφές του Volvo Car Group.

Επίσης, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, η Volvo Cars υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την Uber, στην οποία θα διαθέσει δεκάδες χιλιάδες αυτόνομα οχήματα μεταξύ 2019 και 2021.

Στην ελληνική αγορά αντίστοιχα, η Volvo Car Hellas, αύξησε το μερίδιο της στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται, στο 18,6% το 2017 από 16,4% το 2016.

Κατέγραψε επίσης πωλήσεις που την αναδεικνύουν ως τη δεύτερη μάρκα μεταξύ των premium κατασκευαστών σε λιανικές πωλήσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες, με 26,7% μερίδιο έναντι 22,2% που είχε το 2016, με συνολικό αριθμό πωλήσεων 1.308 αυτοκίνητα.

Καταλήγοντας, τα S60 / V60 ήταν πρώτα σε πωλήσεις στην κατηγορία των premium μεσαίων οικογενειακών, αντίστοιχα τα S90 / V90 στα μεγάλα πολυτελή και το XC90 στα μεγάλα SUV...

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η Τουρκία έστησε θερμικό ραντάρ απέναντι από τα Ίμια

Το κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» μπορεί να δίνει στους Τούρκους εικόνα σε πραγματικό χρόνο από την περιοχή, ακόμα και για σημεία που αδυνατούν να ελέγξουν τα σκάφη της ακτοφυλακής τους

Τον Ευθύμη Μπακατσιά τον χαιρετάνε μόνο στις εφορίες

Μια συζήτηση γεμάτη μπασκετικές αναμνήσεις και μπόλικη αυτογνωσία.

ΗΠΑ: Να εγκαταλείψει η Αλβανία τη διχαστική ρητορική του παρελθόντος

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα σχόλια του κ. Ράμα

11 διάσημοι ηθοποιοί που δεν θυμόσουν ότι έχουν παίξει σε πασίγνωστες ταινίες

Η λίστα περιλαμβάνει διπλή συμμετοχή του Johnny Depp.

Όσκαρ 2018: Όταν οι σταρ μιλούν για πολιτική

Στα 90 χρόνια της απονομής των Όσκαρ, δεν ήταν λίγοι οι βραβευθέντες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα των βραβείων για να εκφράσουν τις πολιτικές τους θέσεις. Αυτές είναι οι πιο δυνατές "πολιτικές ομιλίες" στην ιστορία των Όσκαρ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24