ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρεκόρ οικονομικής οδήγησης με Ford Fiesta και Ranger

Ρεκόρ οικονομικής οδήγησης με Ford Fiesta και Ranger

Ρεκόρ οικονομίας καυσίμου κάνοντας 1.616 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ έκανε το Ford Ranger.

Μπορούμε να οδηγήσουμε οικονομικά, χωρίς να θυσιάζουμε την απόλαυση στο ταξίδι. Και βέβαια. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτοσκοπό. Όπως το έχουν για παράδειγμα ορισμένοι που θέλουν να πετύχουν ρεκόρ οικονομίας καυσίμου.

Για παράδειγμα, το νέο Ford Fiesta πέτυχε δύο νέα ρεκόρ οικολογικής-οικονομικής οδήγησης σε διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου, στον ετήσιο Μαραθώνιο MPG του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με κινητήρα τον πετρελαίου TDCi των 120ίππων και πλήρωμα τον δημοσιογράφο Paul Clifton και το μηχανικό Ian McKean, το Fiesta αναδείχτηκε γενικός νικητής - MPG Marathon Overall Champion - με μέση κατανάλωση 2,3 λίτρα/100 χλμ. κατά τη διάρκεια των 570 χλμ. της διαδρομής – βελτίωση 12% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ και 34% έναντι των επίσημων τιμών κατανάλωσης του μοντέλου.

Με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost 125 ίππων της Ford και πλήρωμα τον πρώην εργοστασιακό οδηγό της Ford rally team, Andy Dawson και τον Andrew Marriott, το Fiesta κατανάλωσε κατά μέσο όρο 2,9 λίτρα/100 χλμ. και στέφθηκε πρωταθλητής ‘Petrol Champion’ – βελτίωση 14% από το προηγούμενο ρεκόρ και 33%αντίστοιχα από την επίσημη τιμή κατανάλωσης του μοντέλου.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές οδήγησης “hypermiling” οποιοσδήποτε οδηγός μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση, και οι οδηγοί του Fiesta βελτίωσαν τις επίσημες τιμές κατανάλωσης των μοντέλων κατά ένα τρίτο – που αντιστοιχεί σε κέρδος 14 λίτρων καυσίμου στον ανεφοδιασμό του ρεζερβουάρ 42 λίτρων του Fiesta.

Εξάλλου, το Ford Ranger με το δίδυμο από τη Νορβηγία, Knut Wilthil & Henrik Borchgrevink πήγε ακόμα πιο μακριά, με ένα Ford Ranger 2.2 TDCi πετρελαίου, και κατέγραψε ένα ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μακρινότερη απόσταση που έχει διανύσει ποτέ pickup με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου.

Σχεδιάζοντας προσεκτικά τη διαδρομή τους και υιοθετώντας προηγμένα μέτρα όπως παρκάρισμα μόνο σε κατηφόρες στα διαλείμματα – για πιο αποδοτικές επανεκκινήσεις – οι έμπειροι “hypermilers” κάλυψαν 1616χλμ. σε Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία, με μέση ταχύτητα 60 χλμ./ώρα...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ