ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτοπόρος η Bosch στα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Πρωτοπόρος η Bosch στα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Η Bosch αποτελεί κινητήρια δύναμη στο μετασχηματισμό που παρατηρείται στον τομέα της αυτοκίνησης.

Πίσω από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκονται και οι προμηθευτές της. Με την έννοια, ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν εξελίσσουν όλα τα συστήματα ενός οχήματος, αλλά διαθέτουν διάφορες εταιρείες που τις προμηθεύουν με τεχνολογία σε ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Bosch, λοιπόν, αποτελεί κινητήρια δύναμη στο μετασχηματισμό που παρατηρείται στον τομέα της αυτοκίνησης. Προσφέροντας λύσεις για την οδική κυκλοφορία του μέλλοντος, η Bosch αναπτύσσεται ήδη δύο φορές πιο γρήγορα από την αγορά. Το 2017, οι πωλήσεις στον επιχειρηματικό τομέα "Mobility Solutions" αναμένεται να φτάσουν τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ, μία αύξηση της τάξης 7%. Κατά την ίδια περίοδο, η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων θα αυξηθεί μόλις κατά 2,8%.

Όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η Bosch θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος με τα συνθετικά καύσιμα. Τα καύσιμα αυτά παράγονται με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μπορούν να έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Επιπλέον, μπορούν να σχεδιαστούν για να καίνε πρακτικά χωρίς αιθάλη. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος για την  επεξεργασία καυσαερίων μειώνεται.

Επίσης, η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην αγορά συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτατα. Το νέο σύστημα “e-axle” της Bosch καθιστά τον ηλεκτρικό κινητήρα πιο αποτελεσματικό από άποψη απόδοσης και κόστους.

Εξάλλου, με τη στάθμευση χωρίς οδηγό, η Bosch ανοίγει το δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Στην αρχή της επόμενης δεκαετίας, η Bosch σε συνεργασία με την Daimler, τον μεγαλύτερο προμηθευτή αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, πρόκειται να δρομολογήσουν στόλο αυτοματοποιημένων κοινόχρηστων οχημάτων σε αστικούς δρόμους. Αυτό θα βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας και θα συμβάλει στην οδηγική ασφάλεια.

Κι ακόμη, σύντομα, μέσω της διασύνδεσης τα οχήματα θα χειρίζονται ψηφιακά τα ραντεβού για το σέρβις τους, χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία "software over the air" της Bosch. Η νέα αυτή υπηρεσία καθιστά ασφαλή και αξιόπιστη την ενημέρωση των δεδομένων του οχήματος, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με τα smartphones…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι αρμόδια είναι η κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και είπε όχι σε συλλαλητήρια και φωνές, ενώ ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος

Τα καλύτερα κραξίματα κάτω από φαγάδικα στο Facebook

Μπινελίκια για φαγητά-κάλτσες και πιάτα μέσα στην μπίχλα.

Σκοπιανά ΜΜΕ: Αυτά είναι τα ονόματα

Οι πέντε προτάσεις ονομάτων που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Γιατί οι διαγωνισμοί μαγειρικής δεν έχουν κανένα νόημα

Ο Θέμης Καίσαρης συγκρίνει τα μαγειρικά talent show με διαγωνισμό χορού στο ραδιόφωνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Κερδίστε προσκλήσεις για το "Δον Παναγιώτης" και "Όταν σβήνουν τα φώτα"

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις δημοφιλέστερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24