ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτοπόρος η Bosch στα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Πρωτοπόρος η Bosch στα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Η Bosch αποτελεί κινητήρια δύναμη στο μετασχηματισμό που παρατηρείται στον τομέα της αυτοκίνησης.

Πίσω από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκονται και οι προμηθευτές της. Με την έννοια, ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν εξελίσσουν όλα τα συστήματα ενός οχήματος, αλλά διαθέτουν διάφορες εταιρείες που τις προμηθεύουν με τεχνολογία σε ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Bosch, λοιπόν, αποτελεί κινητήρια δύναμη στο μετασχηματισμό που παρατηρείται στον τομέα της αυτοκίνησης. Προσφέροντας λύσεις για την οδική κυκλοφορία του μέλλοντος, η Bosch αναπτύσσεται ήδη δύο φορές πιο γρήγορα από την αγορά. Το 2017, οι πωλήσεις στον επιχειρηματικό τομέα "Mobility Solutions" αναμένεται να φτάσουν τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ, μία αύξηση της τάξης 7%. Κατά την ίδια περίοδο, η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων θα αυξηθεί μόλις κατά 2,8%.

Όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η Bosch θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος με τα συνθετικά καύσιμα. Τα καύσιμα αυτά παράγονται με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μπορούν να έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Επιπλέον, μπορούν να σχεδιαστούν για να καίνε πρακτικά χωρίς αιθάλη. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος για την επεξεργασία καυσαερίων μειώνεται.

Πρωτοπόρος η Bosch στα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Επίσης, η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην αγορά συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτατα. Το νέο σύστημα “e-axle” της Bosch καθιστά τον ηλεκτρικό κινητήρα πιο αποτελεσματικό από άποψη απόδοσης και κόστους.

Εξάλλου, με τη στάθμευση χωρίς οδηγό, η Bosch ανοίγει το δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Στην αρχή της επόμενης δεκαετίας, η Bosch σε συνεργασία με την Daimler, τον μεγαλύτερο προμηθευτή αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, πρόκειται να δρομολογήσουν στόλο αυτοματοποιημένων κοινόχρηστων οχημάτων σε αστικούς δρόμους. Αυτό θα βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας και θα συμβάλει στην οδηγική ασφάλεια.

Κι ακόμη, σύντομα, μέσω της διασύνδεσης τα οχήματα θα χειρίζονται ψηφιακά τα ραντεβού για το σέρβις τους, χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία "software over the air" της Bosch. Η νέα αυτή υπηρεσία καθιστά ασφαλή και αξιόπιστη την ενημέρωση των δεδομένων του οχήματος, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με τα smartphones…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ