ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτοποριακό σύστημα στην Bentayga Hybrid

Πρωτοποριακό σύστημα στην Bentayga Hybrid
RICHARDPARDON.CO.UK

Η Bentley παρουσιάζει για πρώτη φορά σε μοντέλο της, την Bentayga Hybrid, ένα πρωτοποριακής τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης, με την κωδική ονομασία Intelligent navigation system.

Το ιδιαίτερο αυτό σύστημα δεν προτείνει μόνο την πιο γρήγορη ή σύντομη διαδρομή που έχει επιλεχθεί από τον οδηγό/κάτοχο του πολυτελούς SUV, αλλά ανάλογα την απόσταση και το περιβάλλον, υπολογίζει την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στο ηλεκτρικό μοτέρ, για να μεγιστοποίηση την απόδοση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το αυτοκίνητο ενεργοποιεί αυτόματα τη σωστή λειτουργία οδήγησης για κάθε τμήμα του ταξιδιού, υπολογίζοντας συνεχώς την καλύτερη χρήση της φόρτισης της μπαταρίας ενώ αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια για τμήματα του ταξιδιού όπου είναι πιο χρήσιμο, όπως τα αστικά κέντρα, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας, που χαρίζει αυτονομία 50 χλμ.

Πρωτοποριακό σύστημα στην Bentayga Hybrid
WWW.RICHARDPARDON.CO.UK

Το σύστημα θα μειώσει τη φόρτιση στο μηδέν μόλις το όχημα φτάσει στον προορισμό του, μεγιστοποιώντας τη συνολική απόδοση. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από μια κοινή υποδοχή οικιακής χρήσης θα διαρκέσει 7,5 ώρες, ενώ μέσω του ταχυφορτιστή τοίχου "Power Dock", που έχει σχεδιαστεί από τον Philippe Starck, ο χρόνος πέφτει στις 2,5 ώρες.

Κάτω από το καπό της Bentley Bentayga Hybrid, βρίσκεται ένας V6 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 3.0 lt, όμοιος με αυτόν της Porsche Panamera E-Hybrid. Το παραπάνω σύνολο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με άγνωστη προς το παρόν ιπποδύναμη, όπως άγνωστες παραμένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τις μπαταρίες και τις επιδόσεις, παρά μόνο ότι διαθέτει τρεις λειτουργίες για τη διαχείριση της μπαταρίας: EV Drive, Hybrid και Hold…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ