ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρώτο το ηλεκτρικό VW e-Golf

Πρώτο το ηλεκτρικό VW e-Golf

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, e-Golf, κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και την 1η θέση και στο διαγωνισμό κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κατάταξη) ανάμεσα τόσο σε ηλεκτρικά όσο και υβριδικά οχήματα.

Ο πολύ σημαντικός διαγωνισμός οικονομίας, που γίνεται κάθε χρόνο, έχει ακριβώς έναν σκοπό: να αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον.

Στον φετινό διαγωνισμό "Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πολλές συμμετοχές ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, επίσημη συμμετοχή της Kosmocar στον αγώνα, κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και την 1η θέση και στο διαγωνισμό κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κατάταξη) ανάμεσα τόσο σε ηλεκτρικά όσο και υβριδικά οχήματα.

Το e-Golf, με πλήρωμα τους Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Χαρπίδη, κάλυψε απροβλημάτιστα τα 262,95 χλμ. ειδικών διαδρομών, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να φτάσει την ονομαστική αυτονομία των 300 χλμ.

Πρώτο το ηλεκτρικό VW e-Golf

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018 είχε πολύ ενδιαφέρον από άποψη συμμετοχών, συγκεντρώνοντας γνωστά πληρώματα και από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, οι Ιταλοί πρωταθλητές του 2017, Kofler - Gaioni με Tesla S90D και οι Dedikοv - Dedikova από τη Βουλγαρία, με Renault Zoe. Συνολικά, τη σημαία εκκίνησης είδαν 9 ηλεκτρικά (BEV) και 6 υβριδικά οχήματα, ανάμεσά τους και BMW i3 με range extender, Toyota Auris, Zhidou D2.

Το e-Golf αρχικά κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό ενεργειακής απόδοσης, καταναλώνοντας 20% λιγότερες kWh ενέργειας από τους ανταγωνιστές του, ανάμεσά τους και κατεξοχήν αυτοκίνητα πόλης. Η συνολική μέση κατανάλωση του e-Golf στη διαδρομή των 262,95 χλμ. ήταν μόλις 9,7 kWh/100χλμ., που μεταφράζεται σε κόστος κίνησης σημαντικά μικρότερο των 2 € / 100χλμ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ