ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προβληματισμός στην αγορά αυτοκινήτου παρά το συν στις πωλήσεις

Προβληματισμός στην αγορά αυτοκινήτου παρά το συν στις πωλήσεις

Στο χώρο του αυτοκινήτου, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό το εμπόριο από την αρχή της κρίσης, το 2008, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή. Προβληματισμός στην αγορά αυτοκινήτου παρά το συν στις πωλήσεις.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Όχι ακριβώς. Διότι πίσω από τους αριθμούς κρύβεται μια πραγματικότητα και ειδικά στο εμπόριο όπου πολλοί παράγοντες συνθέτουν την κατάσταση στην αγορά.

Στο χώρο του αυτοκινήτου, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό το εμπόριο από την αρχή της κρίσης, το 2008, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή. Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έχουν κατρακυλήσει κι αυτό επειδή το αυτοκίνητο δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο νοικοκυριό. Πλέον, αυτοκίνητο αγοράζουν μόνο όσοι μπορούν και όχι κατ’ ανάγκη όσοι θέλουν. Την αδυναμία αγοράς νέου αυτοκινήτου, επιτείνει και η κατάσταση με τις τράπεζες, με τη χρηματοδότηση – σταγονόμετρο. Αλλωστε, είναι γεγονός ότι το 70% των αγορών αυτοκινήτων γίνεται μετρητοίς.

Τώρα, για να γυρίσω στους αριθμούς, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον Φεβρουάριο του 2017 ανήλθαν σε 5.236 μονάδες. Πάντως, μολονότι η σύγκριση της αγοράς του μήνα αυτού σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016 δείχνει μεγάλη αύξηση (+58,2%), ουσιαστικά δεν σημαίνει ότι επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, καθώς η αγορά αυτοκινήτου τους πρώτους μήνες του 2016 βρισκόταν σχεδόν «σε στάση».

Αιτία ήταν πως από την 1η Ιανουαρίου 2016 είχε διακοπεί η απόσυρση και δρομολογείτο η εκ νέου παράτασή της, ενέργεια που τελικά υλοποιήθηκε την 5η Απριλίου με προθεσμία την 31η Μαΐου 2016.

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015, μήνα κατά τον οποίο δεν είχαν ισχύσει οι ακραίες συνθήκες του 2016, η αγορά του Φεβρουαρίου 2017 κατέγραψε άνοδο +7,0%. Συνολικά, σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2015, στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +8,9%.

Ως προς τις ταξινομήσεις καινούργιων ελαφρών φορτηγών, ισχύουν τα ίδια, οπότε η σύγκριση με το 2016 (+100,8%) είναι επίσης άνευ νοήματος. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2015, αντιθέτως, η αγορά ελαφρών φορτηγών παρουσιάζει υστέρηση κατά -28,9%.

Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος:

driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αυτά είναι τα 15 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2017 (τα 4 είναι στην Ελλάδα)

Τέταρτο χειρότερο στον κόσμο ένα ελληνικό αεροδρόμιο σύμφωνα με την ψήφο των επιβατών που προέκυψε από την εμπειρία τους. Ποια είναι τα άλλα τρία που μπήκαν στην δεκάδα με τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη

Το νέο βίντεο της Kate Upton θα σε κάνει να αλλάξεις δουλειά, σπίτι, γυαλιά

Το πιο περιπετειώδες κορμί της εποχής μας μόλις βούτηξε σε άγνωστα νερά.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φουρόγατος Κρήτης: Οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν την επιστροφή του

Τελικά ο θρύλος των Λευκών Ορέων επιβεβαιώνεται, καθώς ο "τετράποδος" μικρός γάτος που πιάστηκε σε παγίδα κτηνοτρόφου στα Λευκά Όρη, φαίνεται πως είναι "φουρόγατος" από την πρώτη εξέταση

Assassin’s Creed στην Αρχαία Ελλάδα; Οι δημιουργοί μάς απαντούν

Το PopCode πετάχτηκε στο Λονδίνο και- στο πλαίσιο της παρουσίασης του Assassin’s Creed Origins- μίλησε με τον Creative Director του παιχνιδιού, Jean Guesdon και τον Art Director, Raphaël Lacoste.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24