ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πολυτέλεια και χώροι

Πολυτέλεια και χώροι

Η Jaguar παρουσίασε την αμιγώς οικογενειακή έκδοση της νέας γενιάς XF, με τον κωδικό Sportbrake. Δείτε τα νέα στοιχεία που έχει αυτή.

Η station wagon έκδοση βασίζεται πάνω στην ίδια αλουμινένια πλατφόρμα της τετράθυρης XF, ενώ όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, δεν υπάρχουν αλλαγές που μεταβάλλουν τον οδηγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, πέρα από τους τομείς της αισθητικής και της πρακτικότητας.

Το βάρος της XF Sportbrake είναι 1.660 κιλά, με την κατανομή στον εμπρός και τον πίσω άξονα να είναι 50-50, ενώ σε σχέση με την σεντάν, την τετράθυρη έκδοση, έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Εδώ,υπάρχει η προσθήκη της αερανάρτησης στον πίσω άξονα έτσι ώστε να μπορεί να αντέχει τα επιπλέον κιλά των φορτίων χωρίς να μεταβάλλεται η ισορροπία του αμαξώματος.

Πολυτέλεια και χώροι

Παράλληλα, το σύστημα Configurable Dynamics παρέχει την δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίζει την ανάρτηση, το τιμόνι, τον χρόνο αλλαγών των σχέσεων του κιβωτίου.

Στο εσωτερικό η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί, παρά μόνο στην προσθήκη επιπλέον χώρου αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 565 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.700 λίτρα.

Πολυτέλεια και χώροι

Η γκάμα των κινητήρων της Sportbrake είναι γνωστή από την τετράθυρη XF και αποτελείται από τα δίλιτρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου Ingenium και τα αντίστοιχα V6 των 3.0 lt, με αποδόσεις από 163 έως 300 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων της ZF, σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις ενώ θα υπάρχουν επιλογές σε εξατάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις που διαθέτουν το σύστημα Jaguar “All Surface Progress Control” για καλύτερη απόδοση της τετρακίνησης σε ακραίες συνθήκες.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ