ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια τεχνολογία εφαρμόζει η Ford από τα αεροσκάφη

Ποια τεχνολογία εφαρμόζει η Ford από τα αεροσκάφη

Την απεικόνιση πληροφοριών στο παρμπρίζ, μέσω της τεχνολογίας "Head-up display", τη γνωρίζουμε. Κι όμως, είχα παραξενευτεί οδηγώντας με γυαλιά ηλίου, ότι δεν έβλεπα τις απεικονίσεις, παρά μόνον όταν τα έβγαζα.

Την απεικόνιση πληροφοριών στο παρμπρίζ, μέσω της τεχνολογίας "Head-up display", τη γνωρίζουμε από πολλά αυτοκίνητα. Κι όμως, είχα παραξενευτεί οδηγώντας με γυαλιά ηλίου, ότι δεν έβλεπα τις απεικονίσεις, παρά μόνον όταν τα έβγαζα. Ε, λοιπόν, η Ford μου έλυσε την απορία, διότι πολλά πολωτικά (polarized) γυαλιά ηλίου εξουδετερώνουν την αντανάκλαση "Head-up display".

Δημιούργησε λοιπόν ένα τέτοιο σύστημα, που προέρχεται από τα μαχητικά αεροσκάφη, διότι οι πιλότοι φορούν γυαλιά ηλίου και κατά συνέπεια πρέπει να βλέπουν τις απεικονίσεις. Μάλιστα, το νέο Focus φέρνει την πρώτη οθόνη "Head-up display" της Ford στην Ευρώπη.

Αυτό το σύστημα προβολής πληροφοριών επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους συνεχώς στραμμένη στο δρόμο, ενώ παρακολουθούν δεδομένα ταχύτητας, πλοήγησης και οδικής σήμανσης που προβάλλονται στο πεδίο ορατότητάς τους.

Η οθόνη "Head-up display" της Ford εκπέμπει επίσης το είδος του φωτισμού που τα πολωτικά γυαλιά είναι σχεδιασμένα να εξαλείφουν ως αντανάκλαση. Το πρόβλημα λύνεται με ένα προσεκτικά ρυθμισμένο φίλτρο που αντανακλά το πολωτικό φως.

Τα καλοκαιρινά βράδια συχνά οδηγούμε σε ώρες αιχμής, όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα. Η Head-up display της Ford εξασφαλίζει ότι οι οδηγοί δεν χρειάζεται να εστιάζουν αλλού την προσοχή τους, εκτός του δρόμου, για να βλέπουν πληροφορίες και να επιλέγουν ειδοποιήσεις.

Ενώ τα παραδοσιακά συστήματα head-up display χρησιμοποιούν κύματα φωτός παλλόμενα παράλληλα με το δρόμο, η οθόνη "Head-up display" του Focus ενισχύει φωτεινά κύματα που πάλλονται κάθετα στο δρόμο, ώστε η εικόνα να μπορεί να φαίνεται καθαρά μέσα από πολωτικά γυαλιά ηλίου. Η πολυανθρακική οθόνη έχει πολυστρωματική, ανακλαστική επικάλυψη που επιτρέπει στους μηχανικούς να ελέγχουν την πόλωση, το χρώμα, τη μετάδοση και την αντανάκλαση του φωτός, και να την προσαρμόζουν στις ανάγκες του συστήματος.

Το νέο Focus έχει εξελιχθεί εξ αρχής ώστε να προσφέρει την πιο «διαισθητική», απολαυστική εμπειρία από οποιοδήποτε άλλο, μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη, γεμίζοντας με τρομερή αυτοπεποίθηση οδηγούς και επιβάτες. Η πλουσιότερη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών από οποιοδήποτε μοντέλο Ford βελτιώνει την προστασία, την οδήγηση και το παρκάρισμα και είναι σχεδιασμένη για να κάνει την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και πιο ασφαλή…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ