ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πεντάστερο και το Volvo XC40

Volvo XC40 receives five star rating in Euro NCAP assessment
Volvo XC40 receives five star rating in Euro NCAP assessment VOLVO XC40 RECEIVES FIVE STAR RATING IN EURO NCAP ASSESSMENT

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και το νέο Volvo XC40, απέσπασε τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP για το 2018. Κι αυτό επειδή η Volvo είναι γνωστή για την πρωτοπορία της σε θέματα ασφάλειας.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Και το νέο Volvo XC40, απέσπασε τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP για το 2018. Κι αυτό επειδή η Volvo είναι γνωστή για την πρωτοπορία της σε θέματα ασφάλειας. Ετσι και το νέο XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο, μαζί με όλα τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90, που πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού.

Το 2018, οι δοκιμές του EuroNCAP είναι οι πιο δύσκολες που έγιναν ποτέ, με νέες και περισσότερο απαιτητικές δοκιμασίες όσον αφορά τις τεχνολογίες ασφαλείας, όπως η ανίχνευση ποδηλάτη με αυτόματο φρενάρισμα και τα συστήματα διατήρησης λωρίδας εκτάκτου ανάγκης. Συνολικά, το νέο Volvo XC40 έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν υπό το νέο καθεστώς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, με τους 97 βαθμούς που απέσπασε στη δοκιμή για την προστασία των ενήλικων επιβατών, το compact premium SUV της Volvo κατακτά μια από τις 5 υψηλότερες βαθμολογίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία στις δοκιμές των τριών τελευταίων χρόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους, τα αυτοκίνητα που διαθέτει σήμερα η σουηδική εταιρεία στην αγορά έχουν λάβει πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP. Την περασμένη χρόνια, το Volvo XC60 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία που σημειώθηκε ποτέ στις δοκιμές του EuroNCAP. Ανάλογη διάκριση απέσπασε και το XC90 το 2015.

Το Volvo XC40 κατέκτησε τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018 στην Ευρώπη, και σημειώνει εξαιρετική επιτυχία στις πωλήσεις, καθώς θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του από πλευράς σχεδιασμού, συνδεσιμότητας και τεχνολογιών ασφαλείας, όπως το City Safety. Η Volvo ανακοίνωσε το Μάιο ότι θα επεκτείνει την παραγωγή του XC40 για να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ