ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρουσιάστηκαν στο νέο Volvo XC60 καινοτόμα συστήματα ασφαλείας

Παρουσιάστηκαν στο νέο Volvo XC60 καινοτόμα συστήματα ασφαλείας

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στην ελβετική πόλη, η Volvo Cars παρουσίασε τρία νέα προηγμένα συστήματα ασφάλειας υποβοήθησης του οδηγού, που στόχο έχουν να διατηρήσουν το αυτοκίνητο μακριά από επικίνδυνες οδικές καταστάσεις τη στιγμή ακριβώς που εξελίσσονται.

Τα συστήματα αυτά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο νέο Volvo XC60 και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνονται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει επικείμενες συγκρούσεις.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Η Volvo εκτιμά ότι με αυτά τα νέα συστήματα το νέο XC60 θα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

«Εργαζόμαστε για πολλά χρόνια πάνω στα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και συνεπώς μπορούμε να εκτιμήσουμε το πόσο αποτελεσματικά είναι. Ενδεικτικά, στη Σουηδία και μόνο διαπιστώνουμε μια μείωση στις οπίσθιες συγκρούσεις (πρόσκρουση σε προπορευόμενο όχημα) κατά περίπου 45% χάρη στο σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με αυτόματη πέδηση. Με το νέο XC60 είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε σε ανώτερο επίπεδο. Χάρη στην προσθήκη των νέων συστημάτων υποβοήθησης τιμονιού, ελαττώνουμε περαιτέρω την πιθανότητα να συμβεί μια σύγκρουση», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ, διευθύντρια του Volvo Car Safety Centre.

Το νέο XC60 θα εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο City Safety, με υποβοήθηση τιμονιού που ενεργοποιείται όταν από μόνη της η αυτόματη πέδηση δεν αρκεί για την αποφυγή μίας πιθανής σύγκρουσης.

Η Volvo λανσάρει επίσης ένα σύστημα που ονομάζεται Oncoming Lane Mitigation, που σε απλά ελληνικά θα αποδίδαμε ως Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η Volvo, το προαιρετικό σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων, BLIS, που προειδοποιεί τους οδηγούς για την παρουσία οχημάτων σε τυφλό σημείο του καθρέφτη, επίσης αναβαθμίζεται…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Παγκόσμιο ρεκόρ: Του αφαίρεσαν το δίπλωμα μία ώρα μετά την εξέταση οδήγησης

Ο νεαρός Γάλλος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ της γκαντεμιάς - ασυνειδησίας και συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών ελάχιστη ώρα αφότου πέρασε στο μάθημα οδήγησης

Οι Αυθαίρετοι έριξαν την Ελλάδα στα χάπια

Ξαναείδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά σαν σήμερα (22/11) το 1989.

Black Friday: Ο Κωτσόβολος έχει ήδη ξεκινήσει τις προσφορές

Οι προσφορές που ξεχωρίζουν, το ξεκαθάρισμα του στοκ και η επιθετική πολιτική της Κωτσόβολος στο φετινό Black Friday

15 ελληνικές σειρές τόσο κακές που σχεδόν σου άρεσαν

Ο Τάσος Χαλκιάς ως Αλή Πασάς, η Πέπη Τσεσμελή, η Σοφία Καρβέλα κι άλλες πολύ κακές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24