ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρακαταθήκη ο τίτλος του 2017

2017 FIA World Rally Championship / Round 12 / Wales Rally GB / 26-29 October, 2017 // Worldwide Copyright: Skoda Motorsport/McKlein
2017 FIA World Rally Championship / Round 12 / Wales Rally GB / 26-29 October, 2017 // Worldwide Copyright: Skoda Motorsport/McKlein SKODA/MCKLEIN

Το 2017 ήταν η πλέον επιτυχημένη για τη SKODA, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στα 116 χρόνια της ιστορίας της. H Fabia R5 έχει ως παρακαταθήκη τα 14 εθνικά πρωταθλήματα του 2017.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι - WRC και στην κατηγορία WRC2, η τσεχική μάρκα πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, με τους Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ και Γιόνας Άντερσσον στο τιμόνι ενός Fabia R5.

Εξάλλου, το ίδιο αυτοκίνητο αναδείχθηκε πρωταθλητής σε πολλούς άλλους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς ανά την υφήλιο. Η επιτυχία του αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κατηγορία R5 αφορά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι πολύ κοντά στα μοντέλα ευρείας παραγωγής για τους απλούς οδηγούς.

Συνολικά, το SKODA Fabia R5 κατέκτησε 14 εθνικά πρωταθλήματα το 2017, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους Σωκράτη Τσολακίδη και Χάρη Δήμο, οι οποίοι κέρδισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ανάμεσα στους υπόλοιπους θεσμούς, ξεχωρίζει το Πρωτάθλημα Ράλι Ασίας / Ειρηνικού, με αγώνες σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ινδία. Ο πολύ γνωστός Βέλγος συνοδηγός Στεφάν Πρεβό, καθοδήγησε με τη μεγάλη εμπειρία του τον Ινδό Γκάουραβ Γκιλ στην κατάκτηση του τίτλου, για τρίτη μάλιστα συνεχή χρονιά.

Η επιτυχία της εργοστασιακής ομάδας της SKODA αντανακλάται έντονα στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πελάτες. Περισσότερα από 170 Fabia R5 πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε ιδιώτες, τόσο μεμονωμένους οδηγούς όσο και σε οργανωμένες ομάδες ράλι.

Για το 2018, η SKODA Motorsport προσθέτει στο ρόστερ της, έναν από τους πλέον υποσχόμενους νεαρούς οδηγούς, τον 17χρονο Φινλανδό Κάλλε Ροβάνπερα, γιο του παλιού οδηγού ράλι Χάρι Ροβάνπερα, γνωστού από τη συμμετοχή του στο WRC από το 1993 μέχρι το 2006...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ