ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμιο ρεκόρ πλαγιολισθαίνοντας

Παγκόσμιο ρεκόρ πλαγιολισθαίνοντας

Η νέα BMW έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ πλαγιολίσθησης με οκτώ συνεχόμενες ώρες και καλύπτοντας 374,2 χλμ. (VIDEO)

Η νέα BMW M5 σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πριν από μερικές ημέρες, ο εκπαιδευτής Johan Schwartz, εκτέλεσε ένα συνεχόμενο drift διάρκειας οκτώ ωρών στο BMW Performance Center στο Greer, Νότια Καρολίνα, με τη νέα BMW M5, καλύπτοντας ακριβώς 232,5 μίλια (374,2 χλμ.) στο λεγόμενο skid pad (πίστα ολίσθησης).

Το επίτευγμα χάρισε στην BMW M5 μία θέση στο βιβλίο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια ντριφτάρισμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Ο Schwartz συνέτριψε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 143 μίλια (230,1 χλμ.).

Ένα ειδικό σύστημα ανεφοδιασμού που διαμόρφωσε η BMW σε συνεργασία με την εταιρία Detroit Speed (έδρα Ν. Καρολίνα) έκανε εφικτό το ντριφτάρισμα χωρίς διακοπή όλο το οκτάωρο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμού Γκίνες.

Έτσι, ο ανεφοδιασμός της BMW M5 όσο διαρκούσε η πλαγιολίσθηση έγινε με τον ίδιο τρόπο που ανεφοδιάζονται τα μαχητικά αεροπλάνα εν κινήσει – αν και στην περίπτωση της M5 η διαδικασία έγινε με το χέρι: μία δεύτερη BMW M5 με οδηγό τον επικεφαλής Εκπαιδευτή του BMW Performance Center, Matt Mullins, συνόδευσε την κάτοχο του ρεκόρ, M5.

Ο Mullins προσαρμόστηκε στην ταχύτητα ντριφταρίσματος του Schwartz, βοηθώντας τον Matt Butts της Detroit Speed να κάνει τον ανεφοδιασμό, ασφαλισμένος με ειδικό ιμάντα που του επέτρεψε να αιωρείται στο χώρο μεταξύ των δύο κινούμενων οχημάτων, βγαίνοντας από το πίσω παράθυρο του δεύτερου αυτοκινήτου. 

Ένα δεύτερο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, επιτεύχθηκε στο ταυτόχρονο drift δύο οχημάτων, σε βρεγμένο οδόστρωμα: οι Schwartz και Mullins ντριφτάρισαν μαζί για μία ώρα, καλύπτοντας συνολικά 49.25 μίλια (79,3 χλμ.).

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι Ελληνίδες που έχουν αναδείξει το μπικίνι & τατού σε τέχνη

Γιατί τι νόημα έχει να 'στολίζεις' το σώμα σου με ωραίες 'ζωγραφιές' αν δεν ξέρεις πως να τις αναδείξεις με το σωστό μπικίνι.

Game of Thrones: 9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο

Κοιτάμε χωρίς φόβο και πάθος στην αιματοβαμμένη, κρυστάλλινη σφαίρα του 'Game of Thrones'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24