ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου Pick-up της Mercedes

Παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου Pick-up της Mercedes
PRESS PHOTO, DO NOT USE FOR ADVERTISING PURPOSES

Ποιος το περίμενε, ότι ακόμα και αυτή η premium γερμανική μάρκα, θα έμπαινε σε αυτή την ανερχόμενη κατηγορία με το X-Class.

Δύο κατηγορίες οχημάτων αναπτύσσονται ραγδαία. Η μία αφορά τα συμπαγή SUV όπου σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο (ορισμένες 2 και 3 μοντέλα) και η δεύτερη κατηγορία είναι τα Pick-up, με τη Mercedes - Benz να εκτιμά ότι θα αυξηθεί η κατηγορία κατά 43% το 2026, από 2,2 στα 3,2 εκατ. οχήματα.

Σε αυτή λοιπόν, την εξίσου ανταγωνιστική κατηγορία, εισέρχεται η Mercedes – Benz, με τη νέα Χ-Class, το πρωτότυπο της οποίας παρουσίασε πέρυσι στη Στοκχόλμη.

Χθες, στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής παρουσιάστηκε το μοντέλο παραγωγής, με το οποίο η μάρκα κλείνει την ψαλίδα στο χαρτοφυλάκιο των μοντέλων.

Παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου Pick-up της Mercedes
PRESS PHOTO, DO NOT USE FOR ADVERTISING PURPOSES

Τα πρώτα στοιχεία της X-Class θέλουν να είναι ένα 4θυρο Pick-up, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1,1 τόνους και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 3,5 τόνους. Θα προσφέρεται δικίνητο και τετρακίνητο 4Matic, με κινητήρες τετρακύλινδρους βενζίνης Χ200 – 166 hp (238 Nm) και πετρελαίου 2.3 lt στην X220d – 163 hp (403 Nm, 7,6 λίτρα κατανάλωση στα 100 χλμ. – εκπομπές 195-199 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα), 2.3 lt biturbo στην X250 d – 190 hp (450 Nm), ενώ θα υπάρχει και εξακύλινδρος Χ350d – 258 hp, 550 Nm ροπής. Τα μοτέρ θα συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στη καμπίνα όλα είναι Mercedes, νομίζοντας ότι μπαίνεις σε ένα επιβατικό. Ο πίνακας διαθέτει αναλογικά όργανα από τις C-Class και V-Class, ενώ δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη αφής 5,4 ιντσών.

Η ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Σε εξοπλισμό ασφαλείας θα έχει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία (Break Assist, Lane Keeping Assist κ.α.), ενώ θα διαθέτει και συνδεσιμότητα με smartphones.

Παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου Pick-up της Mercedes

Το μοντέλο απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και σε όσους αρέσκονται σε δραστηριότητες υπαίθρου.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από φέτος τον Νοέμβριο με τιμές από 37.000 ευρώ.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ