ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα νέα Volvo και ηλεκτροκίνητα

Still from animation - Mild hybrid, 48 volts
Still from animation - Mild hybrid, 48 volts STILL FROM ANIMATION - MILD HYBRID, 48 VOLTS

Πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids).

Η Volvo ανακοίνωσε ότι κάθε νέο μοντέλο της που θα παρουσιάζεται από το 2019 και μετά θα διαθέτει και έκδοση με ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σουηδική φίρμα θα προσφέρει επιλογές υβριδικών εκδόσεων για όλη τη γραμμή παραγωγής της, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος των αυτοκινήτων που έχουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Volvo, επίσης, σχεδιάζει το λανσάρισμα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε όλο το εύρος της γκάμας των μοντέλων της. Αυτό θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids).

Still from animation - Battery electric, Pure
Still from animation - Battery electric, Pure STILL FROM ANIMATION - BATTERY ELECTRIC, PURE

Πιο συγκεκριμένα, στην τριετία 2019-2021 θα λανσαριστούν πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo, με τα άλλα δύο να ανήκουν στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων, καθώς θα φέρουν το λογότυπο της θυγατρικής Polestar.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Volvo, Χάκαν Σάμουελσον, στόχος της εταιρείας είναι οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έως το 2025 να φτάσουν το 1.000.000 μοντέλα.

Με βάση τα παραπάνω, η Volvo δεσμεύεται να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, καθιστώντας τις πόλεις του μέλλοντος πιο καθαρές.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ