ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οικολογικό εργοστάσιο η Volvo

Οικολογικό εργοστάσιο η Volvo

Το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων της Volvo, στην πόλη Σέβντε της Σουηδίας, έγινε το πρώτο στο παγκόσμιο δίκτυο κατασκευής της Volvo Cars με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων της Volvo, στην πόλη Σέβντε της Σουηδίας, περίπου 150 χιλιόμετρα από την έδρα της, στο Γκέτεμποργκ, έγινε το πρώτο στο παγκόσμιο δίκτυο κατασκευής της Volvo Cars με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο. Το παραπάνω γεγονός σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το όραμα της εταιρείας, να έχει παγκόσμιες παραγωγικές δραστηριότητες ουδέτερου κλίματος έως το 2025.

"Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και στη συνέχεια, για την ενέργεια που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, στοχεύουμε σε προμήθειες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος logistics της εταιρείας, Javier Varela. "Το επίτευγμα του εργοστασίου του Σέβντε αποτελεί σημαντική προσθήκη στις ευρύτερες προσπάθειές μας για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Είμαστε ηγέτες στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην πορεία προς την παραγωγή ουδέτερων για το κλίμα".

Το επίτευγμα αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μετάβαση σε ένα πλήρως ανανεώσιμο σύστημα θέρμανσης, που έγινε στις αρχές του έτους. Η θερμότητα σε αυτό το σύστημα, προέρχεται από βιομάζα, ανακυκλωμένα βιοκαύσιμα και καύση αποβλήτων, ενώ επισημαίνουμε ότι από το 2008, η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτούνταν για την λειτουργία του εργοστασίου, προερχόταν από πλήρως ανανεώσιμες πηγές.

Αξίζει να αναφέρουμε και το παράδειγμα του εργοστασίου της Γάνδης, στο Βέλγιο, όπου το 2016 η Volvo εισήγαγε ένα πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης, που μείωσε τις εκπομπές άνθρακα κατά 40%, εξοικονομώντας 15.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ