ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι νεαροί οδηγοί κάνουν όλες τις παρανομίες

Οι νεαροί οδηγοί κάνουν όλες τις παρανομίες

Η νέα έρευνα της Ford, δείχνει εντυπωσιακά στοιχεία καθώς οι νεαροί οδηγοί ριψοκινδυνεύουν στο τιμόνι των αυτοκινήτων των γονιών τους. (VIDEOS)

Συνήθως οι έρευνες λένε την αλήθεια, η οποία είναι και οδυνηρή πολλές φορές. Η νέα έρευνα της Ford, δείχνει εντυπωσιακά στοιχεία καθώς οι νεαροί οδηγοί ριψοκινδυνεύουν στο τιμόνι των αυτοκινήτων των γονιών τους – που ενδέχεται να δανείζονται χωρίς καν να πάρουν την άδεια – τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα, χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα και οδηγώντας μεθυσμένοι.

Η Ford, με την έρευνα αυτή, επισημαίνει την ανάγκη για ειδική εκπαίδευση οδηγών στην Ευρώπη (άρα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο), όπου τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για νεαρούς οδηγούς, και όπου οι οικονομικές πιέσεις αναγκάζουν τους νεαρούς ενήλικες να ζουν στο πατρικό τους περισσότερο διάστημα (κι αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο).

Το 82% των ερωτηθέντων οδηγεί το αυτοκίνητο της οικογένειας, το 39% έχει παραβιάσει το όριο ταχύτητας, το 35% οδηγεί χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών, ενώ το 27% χρησιμοποιεί smartphones για τηλεφωνήματα, μηνύματα ή selfies. Τέλος, ένα 6% οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στην Ευρώπη, περίπου οι μισοί από τους νέους ηλικίας 18 – 29 ετών ζουν στο σπίτι με τη μαμά και το μπαμπά. Η υψηλή ανεργία των νέων και τα τσουχτερά ενοίκια συμβάλλουν στην κατάσταση αυτή. Οι φοιτητές συχνά επιστρέφουν στο πατρικό μετά τις σπουδές – είναι το λεγόμενο φαινόμενο της “γενιάς μπούμερανγκ”.

Από τους ερωτηθέντες, το 74% έχει δικό του αυτοκίνητο αλλά εξακολουθεί να οδηγεί το οικογενειακό, κυρίως για λόγους οικονομίας, ή για να κάνει φιγούρα στους φίλους του. Για τους γονείς, αυτό μπορεί να επιφέρει σημαντικά κόστη. Σύμφωνα με την έρευνα, η διαμονή ενός νεαρού ενήλικα στο πατρικό, μπορεί να μεταφράζεται σε κόστος πάνω από 4.300 ευρώ το χρόνο – συνυπολογιζομένων των πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών, του καυσίμου και των επισκευών.

Η Ford Ευρώπης έχει επενδύσει συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ σε εκπαίδευση μέσω του αναγνωρισμένου προγράμματος Ford Driving Skills for Life από το 2013.

Δείτε τα VIDEOS:

driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ