ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Oasis: Μία αντλία υδρογόνου νέας φιλοσοφίας

Oasis: Μία αντλία υδρογόνου νέας φιλοσοφίας

Δεν θα καταστήσει μόνο πιο εύκολη τη διαδικασία ανεφοδιασμού αλλά θα συντελέσει στο να γίνει το υδρογόνο ακόμη πιο ελκυστική επιλογή στο μέλλον.

Μπορεί το υδρογόνο να αποτελεί την πιο καθαρή πηγή ενέργειας στη μετακίνηση (δεν εκπέμπει ρύπους παρά μόνο υδρατμούς), εντούτοις η διαδικασία προώθησής του στη μαζική μετακίνηση είναι ακόμα δύσκολο εγχείρημα.

Αυτοκίνητα υδρογόνου σε πιλοτική φάση κυκλοφορούν σε ορισμένες χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία κ.α.) ήδη εδώ και 10 χρόνια. Συνεχώς γίνονται προσπάθειες διεύρυνσης του δικτύου ανεφοδιασμού, που, τελικά, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο εξάπλωσης της υδρογονοκίνησης. Υπήρχε και ένα θέμα με την αποθήκευση του υδρογόνου σε κυψέλες καυσίμου, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι λύνεται.

Στο θέμα, όμως, των πρατηρίων, υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον. Σε έκθεση στο Αννόβερο, η θυγατρική Designworks του BMW Group και η Shell, παρουσίασαν την εξέλιξη μίας καινοτόμου αντλίας εφοδιασμού υδρογόνου, η οποία βελτιώνει σημαντικά τη διαδικασία ανεφοδιασμού. Τα οχήματα υδρογόνου έχουν αποδείξει ότι γίνονται όλο και πιο πρακτικά σε καθημερινή χρήση και έχουν τη δυναμική μιας εναλλακτικής λύσης με χαμηλούς ρύπους στις μεταφορές του μέλλοντος.

Oasis: Μία αντλία υδρογόνου νέας φιλοσοφίας

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Η Designworks, θυγατρική του BMW Group, ένας σχεδιαστικός οίκος εξοικειωμένος με τις σχεδιαστικές προκλήσεις που αφορούν τις μεταφορικές ανάγκες του αύριο, ανέλαβε να αναπτύξει για λογαριασμό της Shell το σχέδιο μίας νέας αντλίας ανεφοδιασμού υδρογόνου. Η Designworks προσέγγισε το θέμα εφαρμόζοντας την καινοτόμο και ολιστική μέθοδο έρευνας και σχεδιασμού της BMW, Fixstern (fixed star). Η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση της καινοτομίας δημιουργεί ένα όραμα για το μέλλον, ένα κοινό στόχο που μοιράζονται όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, στον οποίο ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους και τον φέρνουν σε πέρας.

OASIS: ΜΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Οι αντλίες υδρογόνου που υπάρχουν σήμερα στην αγορά βασίζονται στις αντίστοιχες που έχουν σχεδιαστεί για τα συμβατικά καύσιμα. Αποσκοπώντας σε έναν κόσμο με καθαρή ενέργεια, η Designworks δημιούργησε το Oasis, το σχέδιο μίας αντλίας διαφορετικής από αυτές σχήματος “H” ή “L” που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγορά. Πρόκειται για διαφορετικό τύπο προϊόντος σε σχήμα “I” που θυμίζει πυλώνα, ιδιαίτερα φιλικό στην όψη. Το σχέδιο της Oasis είναι εμπνευσμένο από σχήματα της φύσης και ξεχωρίζει με την κομψότητά του, τόσο από κοντά όσο και από απόσταση.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ