ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο χιλιάρης κινητήρας της Ford καλύτερος στην κατηγορία του

Ο χιλιάρης κινητήρας της Ford καλύτερος στην κατηγορία του

«Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για 6η συνεχή χρονιά ο 1.0lt EcoBoost. Ο χιλιάρης κινητήρας της Ford καλύτερος στην κατηγορία του. Τα βραβεία δόθηκαν στην Στουτγκάρδη.

Πρωτιές ανά κατηγορία είχαμε στο θεσμό International Engine of the Year 2017, στον οποίο ο χιλιάρης EcoBoost της Ford ψηφίστηκε «Ο Καλύτερος Κινητήρας στην Κατηγορία Κάτω των 1000 κυβ. εκ.» για έκτη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία δόθηκαν στην Στουτγκάρδη.

Η κριτική επιτροπή εκθείασε το συνδυασμό επιδόσεων, οικονομικής κατανάλωσης και τεχνολογίας του κινητήρα. Ο χιλιάρης EcoBoost έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 10 διακρίσεις International Engine of the Year, μεταξύ των οποίων αυτή του νικητή ανεξαρτήτως κατηγορίας επί τρεις φορές (αριθμός ρεκόρ) και του ‘Καλύτερου Νέου Κινητήρα’.

Ο 1.0lt EcoBoost της Ford που κυκλοφορεί σε εκδόσεις με απόδοση 100,125 και 140 ίππους, κινεί ένα στα πέντε νέα Ford που πωλούνται στην Ευρώπη, εκ των οποίων δύο στα πέντε Fiesta. Οι βενζινοκινητήρες Ford EcoBoost κινούν οχήματα Ford σε όλο τον κόσμο, από το νέο Ford Fiesta μέχρι τα Transit van, pick-up truck, και τα μοντέλα Ford Performance όπως το Focus RS και το Ford GT supercar.

Ο οικονομικός, τρικύλινδρος 1.0lt EcoBoost αναδείχτηκε ‘Καλύτερος Κινητήρας Κάτω των 1000 κυβικών εκατοστών’ από μία κριτική επιτροπή 58 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 31 χώρες. Ο καινοτόμος κινητήρας που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Ford Focus το 2012, παρέμεινε κυρίαρχος στην κατηγορία του, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που αντιμετώπισε σε ένα τμήμα της αγοράς ιδιαίτερα δημοφιλές για τους αγοραστές και σημαντικό για τους κατασκευαστές. Φέτος, στην κατηγορία κάτω των 1000 κυβ. εκ. συμμετείχαν 35 κινητήρες, εννέα περισσότεροι από την πρώτη χρονιά που λανσαρίστηκε ο χιλιάρης EcoBoost.

Ο 1.0lt EcoBoost με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου, από τις αρχές του 2018 θα προσφέρει μειωμένο λειτουργικό κόστος απενεργοποιώντας αυτόματα έναν από τους κυλίνδρους όταν δεν θα είναι απαραίτητος όλος ο κυβισμός του, όπως στο ρολάρισμα ή κατά τη λειτουργία υπό ελαφρύ φορτίο.

Παράδειγμα προηγμένης μηχανολογίας που επιτρέπει στη Ford να προσφέρει τη δύναμη της επιλογής στους πελάτες με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, diesel και ηλεκτροκινητήρες, η τεχνολογία αυτή μπορεί να αποσυνδέει και να συνδέει εκ νέου ένα κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου – 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού – χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις ή την πολιτισμένη λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ