ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο κινεζικός αντίπαλος του Tesla Model X

Ο κινεζικός αντίπαλος του Tesla Model X

Οι Κινέζοι λατρεύουν την ηλεκτροκίνηση και το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της NIO είναι το ES8 και είναι από αλουμίνιο.

Είναι γνωστό ότι, πλέον, οι Κινέζοι λατρεύουν την ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα, κάτι που δείχνει και η επίσημη αποκάλυψη της εταιρείας Nio, με το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το ES8.

Η συγκεκριμένη φίρμα έγινε γνωστή το 2017, όταν και έσπασε το ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, με χρόνο 6:45.900, με το ριζοσπαστικής σχεδίασης supercar EP9.

Σε ό,τι αφορά το νέο της SUV, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει μήκος 5 μέτρα και θέσεις για 7 επιβάτες στις 3 σειρές των καθισμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ΕS8, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 644 hp, τοποθετημένοι έκαστος σε κάθε άξονα, που σημαίνει κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ η μπαταρία απόδοσης 70 kWh, παρέχει αυτονομία 355 χλμ., ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,4 δευτ. Μεταξύ άλλων το ES8 διαθέτει αερανάρτηση και φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες.

Ο κινεζικός αντίπαλος του Tesla Model X

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα που θα προσφέρει το ES8 στους ιδιοκτήτες του να αλλάζουν μπαταρία, αντί να την φορτίζουν. Η αλλαγή μπαταρίας θα γίνεται σε μόλις 3 λεπτά στους ειδικούς σταθμούς «swap power» που θα κατασκευάσει η εταιρεία.

Το ES8 παρουσιάζει την άποψη της εταιρείας για την αυτόνομη οδήγηση, με το σύστημα Nio Pilot, το ολοκληρωμένο προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού. Aυτό ενεργοποιείται από 23 αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένης μίας εμπρός κάμερας με τριπλή κάτοψη, τέσσερις εξωτερικού χώρου, ραντάρ 5 χλστ., 12 υπερηχητικών αισθητήρων και κάμερα παρακολούθησης οδηγού. Το ES8 είναι το πρώτο όχημα στον κόσμο που έρχεται εξοπλισμένο με το Mobileye EyeQ4, το οποίο έχει χωρητικότητα υπολογισμού οκτώ φορές ισχυρότερη από τους προκατόχους του…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ