ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan Navara: Ριζικό λίφτινγκ και πιο "επιβατικός" χαρακτήρας

Nissan Navara: Ριζικό λίφτινγκ και πιο "επιβατικός" χαρακτήρας

Στη δωδέκατη, πια, γενιά του, και με ιστορία οκτώ δεκαετιών, το Nissan Navara είναι ένα από τα πιο εμβληματικά pick-ups της σύγχρονης αυτοκίνησης και, δίχως αμφιβολία, ένα από εκείνα που ορίζουν τις εξελίξεις - ειδικά τώρα, με τη μεγάλη διεύρυνση της κατηγορίας και τον SUV χαρακτήρα που τα pick-ups αποκτούν.

Στη νέα του γενιά, για του λόγου το αληθές, το Navara απέκτησε ριζικά ανασχεδιασμένο εσωτερικό, ποιοτικότερα υλικά, εξαιρετικά ευκρινή οθόνη και κάμερα περιμετρικής θέασης (Around View Monitor) και καλύτερη εργονομία, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιο «επιβατικό» από τον προκάτοχό του.

Εκείνο που μένει αναλλοίωτο, πάντως, είναι η διαχρονική αξιοπιστία του Navara, την οποία η Nissan συνοδεύει με εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χλμ. και με συντήρηση κάθε 20.000 χλμ. Το Navara διατίθεται σε εκδόσεις King Cab ή Double Cab, και όλες διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης το οποίο ο οδηγός επιλέγει μέσω του περιστροφικού διακόπτη στο ταμπλό, από τη θέση 2WD στη θέση 4WD High για ήπιο εκτός δρόμου τερέν ή στη 4WD Low για σκληρή οδήγηση σε άμμο, χιόνι ή βαθιά λάσπη. Στην τελευταία περίπτωση, φυσικά, επιδρά και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD), που επιβραδύνει τον τροχό που σπινάρει, ενώ η απόσταση από έδαφος είναι, ανάλογα με την έκδοση, 20,8-22,3 εκ.

Όπως τα περισσότερα pick-ups, πια, έχει πλαίσιο τύπου σκάλας, ενώ υιοθετεί και τους πολλαπλούς συνδέσμους για την πίσω ανάρτηση, που είναι κατά 7-20 κιλά ελαφρύτερη, και σε συνδυασμό με τη μείωση του μεταξονίου κατά 5 εκ. το Navara είναι πιο ευέλικτο, με κύκλο στροφής πλέον, 12,4 μέτρων.

Nissan Navara: Ριζικό λίφτινγκ και πιο "επιβατικός" χαρακτήρας

Το Navara έχει κορυφαίες τιμές έλξης και ωφέλιμου φορτίου, καθώς συγκεντρώνει τεχνογνωσία 8 δεκαετιών της Nissan

Επί του πρακτέου: το Navara μπορεί να σηκώσει φορτίο 1.047-1.203 κιλών και έχει δυνατότητα έλξης τρέιλερ (με φρένο) βάρους 3.010 ως 3.500 κιλών. Ο χώρος φόρτωσης του Double Cab είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία, 1,578 μ.., ενώ στις εκδόσεις King Cab φτάνει τα 1,788 μ. Το πλάτος, ανάμεσα στους θόλους των τροχών, είναι 1,130 μ. και χωρά ευρωπαλέτα, ενώ ιδιαίτερα βολικό είναι το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και το «έξυπνο» σύστημα πρόσδεσης με ράγες σε σχήμα C.

Ο κινητήρας του ιαπωνικού pick-up, πετρελαίου 2.3 dCi, έχει επίσης δεχθεί αναβαθμίσεις στην τελευταία ανανέωση, που τον έκαναν ως και 24% πιο αποδοτικό. Έχει δύο εκδόσεις, 160 και 190 ίππων, εκ των οποίων η δεύτερη εισάγει στην κατηγορία τη διπλή υπερσυμπίεση, για περιορισμένη κατανάλωση και ρύπους. Οι κινητήρες αποδίδουν 403 και 450 Nm ροπής, αντίστοιχα, από το χαμηλό κιόλας φάσμα στροφών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στις εκκινήσεις, ενώ η κατανάλωσή τους δίνεται από το εργοστάσιο στα 6,4 ως 7,0 λίτρα ανά 100 χλμ. - με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή εναλλακτικά με το αυτόματο επτά ταχυτήτων.

Nissan Navara: Ριζικό λίφτινγκ και πιο "επιβατικός" χαρακτήρας

Η τελευταία γενιά του Navara απέκτησε ριζικά ανανεωμένο, ποιοτικότερο και εργονομικότερο εσωτερικό, που θυμίζει τα δημοφιλή της Crossovers

Πέραν της εγγύησης, και με τιμές που ξεκινούν από τα 29.140 ευρώ, το Navara υιοθετεί επίσης από τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Crossovers της Nissan τεχνολογίες όπως το σύστημα Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Forward Emergency Barking), ενώ φυσικά διαθέτει τα απαραίτητα για την κατηγορία συστήματα εκκίνησης σε ανηφόρα Hill Start Assist (HSA) και κίνησης σε κατηφόρα Hill Descent Control (HDC).

Το δημοφιλές Navara, «ακούραστος» σύντροφος για κάθε επαγγελματία, προσφέρεται από την εισαγωγική εταιρεία Ν.Ι. Θεοχαράκης, με το πρωτοποριακό πρόγραμμα. SUPER Απόσυρση, για το μεγαλύτερο όφελος απόσυρσης που δόθηκε ποτέ, αξίας 3.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή ενισχύεται από τα 5 χρόνια εγγύησης ή 160.000 χιλιομέτρων, κάτι που αναβαθμίζει περαιτέρω το αίσθημα της αξιοπιστίας.

NISSAN NAVARA

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: King Cab / Double Cab

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Πετρέλαιο 2.298 κ.εκ. 160 ή 190 hp, 403 ή 450 Nm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ: 2WD-4WD High-4WD Low

ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ: 1.047-1.203 κιλά

ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ: 3,0-3,5 τόνοι (με φρένα)

ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ: 29.140 ευρώ (King Cab) / 29.840 ευρώ (Double Cab)

Λεζάντες

Η τελευταία γενιά του Navara απέκτησε ριζικά ανανεωμένο, ποιοτικότερο και εργονομικότερο εσωτερικό, που θυμίζει τα δημοφιλή της Crossovers. Το Navara έχει κορυφαίες τιμές έλξης και ωφέλιμου φορτίου, καθώς συγκεντρώνει τεχνογνωσία 8 δεκαετιών της Nissan.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ