ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan 370ZKI με ερπύστριες

La marca incursiona en el espÌritu de los deportes de invierno con Nissan 370Zi.
La marca incursiona en el espÌritu de los deportes de invierno con Nissan 370Zi. NISSAN

Το Nissan 370Zki αποτελεί ένα νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας όχημα για τα χιόνια, χάρη στον συνδυασμό των εμπρός χιονοπέδιλων, αλλά και των πίσω ερπυστριών, που αντικαθιστούν τα ελαστικά του σπορ μοντέλου.

Η εταιρεία American Track Truck συνεργάζεται με τη Nissan και παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο 370Z Roadster. Φέροντας τον κωδικό "370Zki", το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί ένα νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας όχημα για τα χιόνια, χάρη στον συνδυασμό των εμπρός χιονοπέδιλων, αλλά και των πίσω ερπυστριών, που αντικαθιστούν τα ελαστικά του σπορ μοντέλου.

Η μετασκευή του 370Zki, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Προκειμένου να χωρέσουν πίσω οι ερπύστριες της American Track Truck αφαιρέθηκε ολόκληρη η μετάδοση του μοντέλου παραγωγής. Κατόπιν το αμάξωμα ανυψώθηκε κατά 7,5 εκ., ενώ προστέθηκαν έξτρα ελατήρια, ενσωματώθηκαν μεγαλύτεροι άξονες, η εμπρός ανάρτηση τροποποιήθηκε για να προσαρμοστεί στο νέο ύψος οδήγησης, και τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες, ώστε να επιτρέπεται η περιστροφή των εμπρός χιονοπέδιλων.

Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έπρεπε επίσης να αναδιαταχθούν, καθώς τοποθετήθηκε και μια ειδική ποδιά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από τις διαδρομές στο χιόνι. Αλλαγές έγιναν και στα φρένα, τα οποία παρέμειναν ως είχαν, αλλά οι γραμμές έπρεπε να επαναδιαμορφωθούν, όπως και στο σύστημα εξάτμισης ώστε αυτό το "θηρίο" να μπορεί να είναι λειτουργικό.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V6 κινητήρας των 3.7 lt, που τοποθετείται στο Nissan 370Z. Η απόδοσή του φτάνει τους 332 ίππους και τα 364,81 Nm ροπής. Το παραπάνω μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο στέλνει την κίνηση στις πίσω δύο ερπύστριες.

Η τιμή του Nissan 370Zki δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς παραμένει άγνωστο εάν θα ξεκινήσει η παραγωγή του…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ