ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο "χτύπημα" της Seat

Νέο "χτύπημα" της Seat
FERRAN NADEU

Ακόμα δεν είδαμε καλά καλά το νέο Ateca, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όμως το εργοστάσιο δεν έχει μεγάλη διαθεσιμότητα να δώσει στην ελληνική εισαγωγική εταιρεία, και η Seat ετοιμάζεται όχι με ένα, αλλά με δύο νέα ακόμη SUV, να "χτυπήσει" την αγορά.

Η ισπανική μάρκα, μέλος του ομίλου της VW, φαίνεται ότι δεν θα μείνει για πολύ στην "σκιά" των άλλων μαρκών του ομίλου, των γερμανικών, καθώς ελήφθη η απόφαση να βγει δυναμικά μπροστά με ολοκαίνουργια αυτοκίνητα.

Τούτων δοθέντων, έρχεται και η σημερινή ανακοίνωση της Seat να οριοθετήσει τις μελλοντικές της κινήσεις. Κατ’ αρχάς έχουμε ολόφρεσκο Ibiza τον Ιούνιο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί μια πιο "φουσκωμένη" έκδοση, ένα συμπαγές SUV, ένα crossover δηλαδή, το οποίο ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα ονομάζεται Arona και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο φέτος.

Σήμερα, η μάρκα έκανε ένα ακόμη "χτύπημα", ανακοινώνοντας το λανσάρισμα ενός τρίτου SUV. Αν και δεν γνωρίζουμε το όνομά του, μάθαμε ότι θα τοποθετηθεί πάνω από το επιτυχημένο Ateca, όσον αφορά στην κατηγορία, θα προσφέρεται σε 5θέσια και 7θέσια έκδοση και θα λανσαριστεί το 2018.

Πάντως, ενώ το Αrona, θα κατασκευάζεται στο Martorell, όπως και το νέο Ibiza, το μεγαλύτερο SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τις συνέργειες εντός του Ομίλου, εκμεταλλευόμενο τη νέα πλατφόρμα MQB A2.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ