ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Volvo XC40

New Volvo XC40 - exterior
New Volvo XC40 - exterior NEW VOLVO XC40 - EXTERIOR

Το κόμπακτ διαστάσεων SUV μοντέλο της Volvo, το XC40 κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα Compact Modular Architecture, στην οποία θα βασιστούν όλα τα νέα Volvo της Σειράς "40".

Το κόμπακτ διαστάσεων SUV μοντέλο της Volvo, το XC40 κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA), στην οποία θα βασιστούν όλα τα νέα Volvo της Σειράς "40", καθώς και τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της σουηδικής φίρμας.

Σχεδιαστικά, το XC40 ακολουθεί τα πρότυπα των μεγαλύτερων μοντέλων XC90 και XC60, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αμάξωμα.

Αρχικά η γκάμα των κινητήρων θα εξοπλίζεται με τους υπερτροφοδοτούμενους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, T5 AWD και D4 AWD, τεχνολογίας Drive-E. Ο πρώτος αποδίδει 247 ίππους και 35,7 χλγμ ροπής, ενώ ο πετρελαίου 190 ίππους και 40,8 χλγμ ροπής.

Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ οι επιδόσεις είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας (0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 και 7,9 δευτ. αντίστοιχα, τελική ταχύτητα 230 και 210 χλμ./ώρα).

Στο μέλλον η γκάμα θα εμπλουτιστεί με υβριδικές, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, όπως και με τον τρικύλινδρο T3 κινητήρα των 156 ίππων.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής 9 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και η ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών. Με σκοπό την αύξηση ενός μεγαλύτερου χώρου αποθήκευσης στις πόρτες του νέου XC40, οι σχεδιαστές της Volvo επέλεξαν μια ριζοσπαστική προσέγγιση.

New Volvo XC40 - interior
New Volvo XC40 - interior NEW VOLVO XC40 - INTERIOR

Με τη μετακίνηση των ηχείων από την πόρτα και την τοποθέτηση ενός επιπέδου subwoofer στο ταμπλό, έχει δημιουργηθεί χώρος αποθήκευσης για ένα φορητό υπολογιστή και μία ταμπλέτα ή για δύο μεγάλα μπουκάλια νερό.

Δεν θα λείπουν οι απαραίτητες ποτηροθήκες, η ασύρματη φόρτιση του smartphone και οι θύρες USB, ενώ στο ντουλαπάκι του συνοδηγού έχει τοποθετηθεί ένας μικρός γάντζος και κάτω από το υποβραχιόνιο ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης. Η παραγωγή ξεκίνησε.

Με προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety, το Run-off Road Protection για αποτροπή εξόδου από το δρόμο, η κάμερα 360 μοιρών κ.ά. έρχεται στην Ελλάδα αναμένεται την Άνοιξη του 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ