ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Seat Arona από 14.900 ευρώ

Νέο Seat Arona από 14.900 ευρώ

Ως μέλος του ομίλου της VW, η ισπανική Seat επωφελείται του γεγονότος και λανσάρει μοντέλα που βασίζονται σε πλατφόρμες του ομίλου, χρησιμοποιώντας και τα μηχανικά μέρη.

Βέβαια σχεδιαστικά, σε υλικά (πλαστικά – ταπετσαρίες) και στήσιμο στο δρόμο, η κάθε μάρκα του ομίλου διαφοροποιείται. Η Seat λοιπόν, με το Arona, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Ibiza, εισέρχεται στην κατηγορία των μικρών, συμπαγών crossover, η οποία εξελίσσεται αλματωδώς.

Μάλιστα, τα επόμενα δύο τρία χρόνια με την έλευση πολλών μοντέλων, θα καλύπτει το ένα τέταρτο της αγοράς. Το Arona έρχεται ως τρίτο λανσάρισμα της Seat φέτος, μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza. Τοποθετείται προϊοντικά κάτω από το Ateca, ενώ το 2018 θα λανσαριστεί ένα μεγάλο SUV.

Σχεδιαστικά χαρακτηρίζεται από ακμές σε όλο το αμάξωμα, ένα χαρακτηριστικών των Seat και σε ανώτερες εκδόσεις φέρει διχρωμία. Στην καμπίνα το ταμπλό έχει οδηγοκεντρικό στήσιμο, το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος, φέρει οθόνη αφής, διακόπτες πέριξ του λεβιέ ταχυτήτων και νεανικές ταπετσαρίες.

Νέο Seat Arona από 14.900 ευρώ

Εφοδιάζεται με συστήματα οδηγικής υποβοήθησης, όπως: Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου κ.α.

Οι βασικές διαστάσεις του Arona είναι: 4,138 μ. μήκος, 1,780 μ. πλάτος και 1,543 μ. ύψος, με χώρο αποσκευών 400 λίτρων. Τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού και τρεις κινητήρες βενζίνης: 1.0 TSI - 95 hp, 1.0 TSI - 115 hp και 1.5 TSI EVO- 150hp (θα έρθει αργότερα). Και με κινητήρα πετρελαίου 1.6 TDI με 95 hp και 115 hp. Mετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο – βενζίνη) 1.0 TSI - 90 hp CNG…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ