ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Opel Insignia Sports Tourer

Clear lines: The Opel blade characterizes the side of the new Opel Insignia Sports Tourer. The sweeping chrome between windows and roof makes the wagon look even more dynamic.
Clear lines: The Opel blade characterizes the side of the new Opel Insignia Sports Tourer. The sweeping chrome between windows and roof makes the wagon look even more dynamic. ADAM OPEL AG

Το νέο Opel Insignia Sports Tourer υιοθετεί τη σπορ γραμμή ενός μεγάλου coupé, είναι ευρύχωρο και προσφέρει εξοπλισμό ασφάλειας που αρμόζει σε ένα μοντέλο - ναυαρχίδα.

Η δεύτερη γενιά του Insignia είναι πιο ελκυστική σχεδιαστικά, με το χώρο αποσκευών να έχει αυξηθεί στα 1.640 λίτρα (100 και πλέον με το απερχόμενο μοντέλο), ενώ διαθέτει τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, από καινοτόμους προβολείς Opel IntelliLux LEDmatrix και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού, μέχρι head-up display.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Επιπλέον, το Insignia προσφέρει συνδεσιμότητα με ενσωμάτωση smartphone που τώρα περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία του Opel OnStar, Personal Assistant, για να μπορούν επιβαίνοντες μέσω των Συμβούλων OnStar να κάνουν… κράτηση σε ξενοδοχείο και να αναζητούν χώρους στάθμευσης! Η νέα ναυαρχίδα είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, κάμερα 360° και ευφυή τετρακίνηση με κατανομή ροπής (torque vectoring).

Επίσης, το νέο Opel Insignia Sports Tourer είναι μέχρι 200 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο – ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη θέση του καθίσματος του οδηγού, επιτυγχάνεται αισθητή βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, που το κάνει το πιο ευέλικτο station wagon στην ιστορία της μάρκας.

Neatly arranged cockpit: The driver of the new Opel Insignia Sports Tourer sits deep, surrounded by the instrument panel and the center console.
Neatly arranged cockpit: The driver of the new Opel Insignia Sports Tourer sits deep, surrounded by the instrument panel and the center console. ADAM OPEL AG

Επιπλέον, το νέο Insignia είναι το πρώτο μοντέλο Opel με ενεργό καπό. Σε περίπτωση σύγκρουσης, αυτό ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τον κινητήρα, βελτιώνοντας την προστασία των πεζών.

Εξάλλου, η πίσω πόρτα του νέου Insignia Sports Tourer μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Όταν ανοίξουν τα συστήματα παραγγελιών, το Insignia Sports Tourer θα διατίθεται με μία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ